Pješčana plaža na ušću Neretve gdje nastaju neke od najljepših fotografija

Na vrhuncu smo ljetne sezone i godišnji odmori su u punom jeku. I ove godine istražujemo ljepote jadranske obale, njene gradove i otoke, popularne i manje popularne lokacije te najljepše plaže i uvale. Srećom, imamo se čime pohvaliti ne samo kad je u pitanju naše more – i naše rijeke nude pregršt stvari vrijednih vidjeti i doživjeti. Jedna od njih je rijeka Neretva i njeno ušće koje očara svakoga tko ga posjeti.

Delta Neretve – mjesto nevjerojatne ljepote

Neretva izvire u Bosni i Hercegovini ispod planine Zelengore, a ulijeva se u Jadransko more u blizini Opuzena i Ploča. Upravo tamo rijeka je formirala deltu površine oko 20.000 hektara koju iz godine u godinu posjećuje sve više turista.

Danas je delta Neretve zaštićeno područje s više od 300 različitih vrsta ptica, što je čini drugom najvećom ornitološkom zbirkom u Europi. U posljednjih desetak godina postala je i jedno od najpopularnijih mjesta za kitesurfing u Hrvatskoj, dok ju zbog brojnih nasada mandarina i ostalih mediteranskih kultura nazivaju još i “hrvatska Kalifornija”.

Pješčana plaža na kojoj ćete uživati

Pješčana plaža koja se ovdje nalazi popularno je odredište lokalnog stanovništva tijekom ljetnih mjeseci, a posljednjih godina sve je popularnija i među turistima. Voda je plitka pa je omiljeni odabir i brojnim obiteljima s malom djecom, a gusta borova šuma koja se nalazi tik do plaže čini ju super lokacijom za kampiranje.

Drvena staza koja vodi do plaže jedno je od najpopularnijih mjesta za fotkanje, što nas uopće ne čudi jer prizor je zaista divan. Jednako idilično izgledaju prizori zmajeva na nebu, ali i zalasci sunca u kojima možete uživati uz piknik. Na plaži se nalazi i beach bar u kojem se možete osvježiti, a ima i fora ljuljačke u koje ćete se sigurno poželjeti ‘zavaljati’.

U svakom slučaju, ušće Neretve mjesto je koje se isplati posjetiti ukoliko se nađete u blizini…

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CROATIA TRAVEL GUIDE & BLOG (@frankaboutcroatia)

Foto: Instagram (naslovna: @zarahrvatin,@ljupka_tanevska)

0