Pitoreskna mjesta u Europi koja biste trebali dodati na svoju bucket listu
Pitoreskna mjesta u Europi koja biste trebali dodati na svoju bucket listu

Pitoreskna mjesta u Europi koja biste
trebali dodati na svoju bucket listu

Završilo je ljeto i stigla nam je jesen te je došlo vrijeme za traženje novih destinacija koje će nam uljepšati dane prije dolaska Božića. Svi pravi zaljubljenici u putovanja znaju da je želja za istraživanjem svijeta uvijek prisutna, neovisno o godišnjem dobu. A jesen nije ni pretopla ni prehladna i baš zato je sada idealno vrijeme da isplanirate svoje iduće putovanje!

Kao inspiraciju donosimo vam popis nekih od najljepših mjesta u Europi koje bi svaki ljubitelj putovanja trebao posjetiti barem jednom u životu. Bilo da ste ljubitelj brežuljaka, jezera, čarobnih pogleda ili sunčanih plaža, obožavatelj ukusne hrane, arhitekture ili samo želite posjetiti mjesto gdje nikada niste bili, dodajte ova mjesta na svoju bucket listu.

Burano, Italija

Venecija je grad koji osvaja svojom ljepotom, poviješću, kulturom i arhitekturom, ali ako ste ju već posjetili, idući put se uputite na Burano. Ovaj otok šarenih kućica osvojit će vas na prvi pogled, a nalazi se 45 minuta plovidbe brodom od Venecije. Osim šarenih fasada, Burano je poznat i kao otok čipke koja je svjetski poznata i posebna po filigranskoj izradi kojom se bave generacije žena.

Nakon šetnje uličicama, zaboravite da ste turist te uz fini talijanski espresso na glavnom trgu Galuppi provedite poslijepodne u društvu lokalaca  slušajući priče na melodičnom talijanskom jeziku.

Colmar, Francuska

Još jedno mjesto koje osvaja svojom slikovitošću je Colmar. Svaka ulica u ovom pitoresknom, srednjovjekovnom gradu je prava eksplozija boja. Posebno je uzbudljiva mješavina dobro očuvane germanske i francuske arhitekture koja Colmaru daje jedinstveni pečat. Njegove šarene kućice i kanali izgledaju kao da su nacrtani pa su najljepša kulisa za fotografije. Predivan u svako doba godine, Colmar je posebno popularan tijekom božićnih blagdana jer ovdje stvarno možete doživjeti onaj pravi božićni duh.

Hallstatt, Austrija

Ima nešto posebno u ovom austrijskom gradiću koji se nalazi u regiji Salzkammergutu na obali Hallstattskog jezera. Nekad dostupan jedino brodom ili planinskom stazom, Hallstatt je danas jedna od najpopularnijih i najfotografiranijih turističkih destinacija u Austriji. Prekrasan je u svako doba godine, no najpopularnije je odredište zimi, kad se pretvori u pravu zimsku bajku. Osim što je nevjerojatno fotogeničan i šarmantan, Hallstatt ima i brojne znamenitosti koje vrijedi vidjeti.

Bled, Slovenija

Bled već godinama oduševljava turiste iz svih krajeva svijeta koji traže prirodne ljepote i sportske izazove. Od Zagreba je udaljen nešto više od 2 sata vožnje pa je idealna destinacija za romantičan vikend u dvoje. Bled danas posjećuje na tisuće turista koji vlastitim očima žele vidjeti poznati otok koji kraljuje nasred alpskoga jezera i do kojeg se dolazi vožnjom u jedinstvenim čamcima. Na otoku se smjestilo nekoliko građevina, a okružen je planinama s veličanstvenim dvorcem nad jezerom do kojeg se uspon također itekako isplati. Šetnja uz jezero također je vrlo romantična, a kad se umorite, sjednite na kavu i uživajte u originalnoj bledskoj kremšniti.

Kapadokija, Turska

Ako ste ikad putovali u Tursku, znate koje sve ljepote ova zemlja skriva. Što prirodne, što gastronomske, no među najljepšim regijama svakako se ističe Kapadokija. Sigurno ni vas nisu zaobišle prekrasne fotografije balona koji se izdižu iznad neobičnog krajolika ispunjenog tzv. vilinskim dimnjacima. Jedna od najpoznatijih atrakcija u Kapadokiji je let balonom u svitanje, a čak i ako samo promatrate sa zemlje, bit će to posebno iskustvo jer se u određenom trenutku nebo ispuni stotinama balona koji tako čine prekrasnu vizuru jutarnjeg krajolika.

Foto: Unsplash, Pexels

Učitati još
Zatvori