Najljepše lokacije u Europi gdje su snimane popularne TV serije

The Night Manager

Aktualna situacija utjecala je na sve sfere naših života pa tako i na svijet putovanja. Zato smo se ove godine orijentirali na istraživanje Lijepe naše i stisnuli pauzu na putovanja u inozemstvo. Međutim, postoje mnogi drugi, virtuali načini na koje možemo otputovati do svih krajeva svijeta.

Nedjelja popodne je idealno vrijeme za odmor, a jedan od najdražih načina na koji nakratko možemo pobjeći od obaveza je opuštanje uz omiljene TV serije. Osim što nas svojom radnjom uvlače u neke nove svjetove, vode nas na neka od najljepših mjesta i lokacije na svijetu i taj način nam omogućuju da barem virtualno otputujemo negdje gdje još nismo bili. U nastavku smo izdvojili popularne serije koje će vas osvojiti radnjom i istovremeno odvesti na prekrasne lokacije diljem Europe. Možda vam posluže za inspiraciju za neko buduće putovanje.

White Lines

Serija White Lines djelo je Alexa Pine, kreatora mega popularne La Casa de Papel. Ako ju još niste pogledali na Netflixu, reći ćemo vam samo da se radi o napetoj priči o misterioznom ubojstvu koja nas vodi na divlju i raskalašenu party scenu sunčane Ibize. Osim što ćete ju odbingeati u komadu, serija će vas osvojiti prikazom čarobne španjolske obale, njenih prekrasnih plaža i raskošnih vila.

I May Destroy You

I May Destroy You nova je britanska comedy-drama koja istražuje pitanje seksualnog pristanka u suvremenom životu. Priča prati mladu spisateljicu Arabellu koja, nakon što je seksualno napadnuta u noćnom klubu u Londonu, počinje preispitivati sve – svoju karijeru, prijatelje i obitelj. Od sjajnih svjetala ulice Carnaby do Arabellinog stana u Hackneyju, serija vas vodi kroz najznačajnija mjesta u Londonu. Dio je sniman i u Italiji, točnije u Ostiji, gradiću 23 km udaljenom od Rima, gdje Arabella odlazi na odmor i upoznaje Biagija s kojim započinje dosta kompliciran odnos. Seriju možete gledati na HBO-u.

Killing Eve

Temeljena na novelama Lukea Jenningsa, serija Killing Eve prati Villanelle (Jodie Comer), psihopatsku plaćenu ubojicu i Eve (Sandra Oh), ženu koja je dobila zadatak da je pronađe i uhvati. Eve je pametna operativka sigurnosne službe koja mašta o bivanju špijunkom, a Villanelle je otmjena, talentirana ubojica koja voli luksuz koji joj njezin nasilni posao pruža. Na svojim putovanjima u Pariz, Amsterdam i Rim Villanelle je svoj neobičan život učinila dosta atraktivnim. U 3. sezoni, koju možete gledati na HBO GO, Villanelle odsjeda u predivnoj La Casi Ramos u Barceloni u koju ćete se odmah poželjeti teleportirati.

Succession

Serija Succession prati odnose unutar bogate obitelji Roy koja upravlja jednim od najvećih konglomerata medija i zabave na svijetu. Radnja prati njihove živote dok razmišljaju što ih čeka u budućnosti kada se njihov ostarjeli otac počne povlačiti iz tvrtke. Radnja je smještena u New York, a zadnje epizode druge sezone snimane su i u Hrvatskoj, točnije, na Korčuli, u okolici Dubrovnika i u Cavtatu gdje je obitelj Roy došla na odmor sa svojom luksuznom jahtom. Succession možete pronaći na HBO GO-u.

The Night Manager

Ovaj vrhunski triler iz 2016. djelomično pamtimo i zbog spektakularnih lokacija koje su prikazane u seriji. Od raskošnih hotela u Marakešu (koji ‘glume’ Egipat) i Zermattu u Švicarskoj do predivne vile i imanja u vlasništvu lika Richarda Ropera (glumi ga Hugh Laurie). U stvarnosti se radi od La Fortalezi, spektakularnom kompleksu sedam vila i dva bazena smještenih u malom gradiću Puerto Pollensa na sjevernom dijelu otoka Mallorce.

Foto: IMDb, Instagram, HBO

0