Najšarmantnije selo u Alpama zimi je pravi raj za ljubitelje skijanja

@megeve_officiel

Megève je malo mjesto smješteno u srcu regije Mont Blanc. Udaljen svega sat vremena vožnje od ženevske zračne luke, pravi je dragulj za ljubitelje planina, a posebno čarobno izgleda zimi kad se pretvara u raj za skijaše. Ako ste ljubitelj snijega, skijanja i adrenalina, Megève će vas oduševiti. Jedna je od ikona svjetskih skijališta, a sa 400 kilometara skijaških staza, skijanje je ovdje pravi užitak. Iako je zaista ogromno, ne morate biti zabrinuti ako ste početnik jer je prilagođeno za sve skijaške razine.

@hande.atici

Megève se počeo razvijati početkom 1920-tih kad je barunica Noèmie de Rothschield ovdje odlučila otvoriti skijalište. Na njenu inicijativu sagrađene su prve žičare, palača i golf teren. U narednim desetljećima gradić je napredovao, ali je ugodno seosko ozračje ostalo isto. Danas se ovdje isprepliću autentičnost i šarm pa u pauzama od skijanja možete uživati u šetnji slikovitim uličicama, razgledavati galerije i uživati u kavi na terasama kafića. Megève je i službena prijestolnica planinske kuhinje pa svakako kušajte ukusne sireve i druge lokalne namirnice.

Osim skijanja ovdje možete uživati i u šetnji po planinskim stazama, a ljubitelji životinja poželjet će posjetiti farme gdje se mogu upoznati sa sobovima. Megève već više od 50 godina ima i svoju zračnu luku koja je okružena planinama Aiguilles Croches pa putnici mogu uživati u spektakularnom pogledu na krajolik. Ovdje se nalazi i najveći sportski kompleks u Alpama, Le Palais, u kojem postoje unutarnje klizalište, teniski tereni, penjališta, wellness centar, olimpijski bazen i dvorana za fitness.

Ako volite zimu, snijeg, zimske sportove i uživanje na svježem zraku uz kombinaciju slikovitog krajolika i vrhunske gastronomske doživljaje, ovo mjesto idealno je za odmor iz snova.

@megeve_officiel
@opheduvillard
@opheduvillard

Foto: Instagram

0