Još jedna čarobna lokacija koju želimo posjetiti ovog ljeta

Još jedna čarobna lokacija koju
želimo posjetiti ovog ljeta

Da je naša zemlja bogata prekrasnim destinacijama i lokacijama koje svatko mora vidjeti barem jednom u životu, uvjerili smo se u proteklih godinu dana. Od raznih prirodnih čuda do prekrasnih otoka i plaža, ljeto u Hrvatskoj uistinu može biti ispunjeno putovanjima od sjevera do juga. Popis destinacija koje želimo posjetiti ovog ljeta svakim danom je sve duži, a danas na njega dodajemo i čaroban kanjon rijeke Zrmanje.

Kanjon rijeke Zrmanje

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Roksolana (@roksalvua)

Zrmanja pripada skupini najljepših i najuzbudljivijih europskih rijeka sa savršeno bistrom vodom, čarobnim vodopadima i veličanstvenim kanjonima. Izvire podno planine Poštak u općini Gračac, a ulijeva se u Novigradsko more. Nabujalu rijeku avanturisti obožavaju zbog raftinga, a kad se smiri, očarava svojom iznimnom ljepotom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Khrystyna Rostotska (@kris.rostotska)

Zrmanja je duga 69 km, a njezin kanjon koji se prostire od Obrovca do ušća danas je poznata turistička atrakcija koja privlači turiste iz svih krajeva svijeta. Očarala je čak i tvorca Winnetoua, koji je upravo produčje kanjona odabrao za lokaciju snimanja svog legendarnog filma. Ovaj kanjon je zaštićen kao geomorfološki spomenik prirode i karakterističan je po 200 m visokim liticama koje se izdižu iznad rijeke. Na vrhu litice nalazi se i kula nekadašnje utvrde Pržunac.

Do kanjona se najbolje stiže preko Jasenica, nekoliko kilometara istočno do Maslenice. Ukoliko dođete do vidikovca Pariževačka glavica, svakako se popnite i uživajte u spektakularnom pogledu na kanjon koji će vas sigruno ostaviti bez daha.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Krešimir Bajs ? (@fugazo_travel)

Zrmanju možete posjetiti i brodom. Postoje razni organizirani izleti pa odaberite rutu i uživajte u svim ljepotama koje ova rijeka krije!

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori