Divna mjesta u Francuskoj idealna za putovanje s najboljom prijateljicom

Spakirajte svoje kaftane i sunčane šešire, isključite internet i odaberite idealno mjesto za sebe. Ovoga je ljeta pravo vrijeme da otkrijete pravu damu u sebi. “Vodič za prijateljice” vodi vas na turneju po Francuskoj. Od profinjenih vila u srednjovjekovnim selima do modernih palača na Mediteranu i do slatkih malih skrovišta. Isplanirajte putovanje po svom kroju. Sve što trebate učiniti je rezervirati datum i počastiti se pravom, odraslom ljetnom pauzom s vašom omiljenom prijateljicom. Tko je rekao da odrasli moraju biti dosadni? Dozvolite si bajku uživo.

Uživanje u roséu i lavandi u Provansi

Više od 90% ukupnog vina proizvedenog u Provansi je rosé, pa je sigurno da će se dok ste u regiji, vaše čaše neprestano puniti voćnim, suhim ružičastim pićem. Francuzi vjeruju da se rosé odlično sljubljuje s bilo kojom hranom, iako je posebno dobro za plodove mora. Kupnja lokalnih boca u području u kojem boravite je pravilo, iako pazite na skupe boce kao što je 2017 Mas de Gourgonnier rosé, proizvedena u Les Baux-de-Provence koja je certificirana vinarija s organskim vinima od 1975. Samo zapamtite da razveselite svoje pratioce frazom à votre santé (za vaše zdravlje).

Neki kažu da je lavanda duša Provanse, a ljeti, budući da su polja posvuda od Luberona do Aixa do Roussillona postala živahna i bogata ljubičasta, to zvuči savršeno. I naravno, lavanda se koristi u praktički svemu: aromaterapijska ulja, losioni, sapuni, tinkture i još mnogo toga. Ako ste zainteresirani, Les Agnels Distillerie de Lavande je odlično mjesto za uvid u djelovanje destilerije i pregledavanje polja u neposrednoj blizini. Možete i odabrati i vrijeme vašeg posjeta kada se održavaju ljetni festivali lavande u Saultu i Valreasu.

Eze – najljepše selo u Francuskoj

Srednjovjekovno selo Eze nalazi se visoko na brežuljku iznad Francuske rivijere u jugoistočnoj Provansi odakle se pruža lijep pogled na obalu i more. Iako je vrlo blizu Mediteranu, uključujući i mjesto na Eze-sur-Meru, zbog svog zemljopisnog položaja, do sela od obale je potrebno 20-30 minuta vožnje automobilom.

Eze je jedno od najljepših sela u Francuskoj i nezaobilazna je točka posjeta jugoistočnoj Francuskoj. Zbog šarma sela, tropskog vrta i blizine većih odmarališta rivijere kao što je Nica, istina je da Eze privlači mnogo posjetitelja pa možete naići na gužve, ali to ne umanjuje zadovoljstvo.

Mediteranska obala s raskošnim gradovima

Malo je mjesta koja su privlačnija od sunčanih gradova i sela na mediteranskoj obali Francuske. Gradovi prelijevaju svoj šarm na rubovima hridi, sitni gradići i pješčane plaže smješteni su među uvalama, a chic jahte prolaze pokraj nevjerojatno plave Côte d’Azur.

Gdje ići? Tu je St. Tropez, legendarni odmor za bogate i slavne; Cannes, gradski resort, poznat je po sjajnom i glamuroznom godišnjem Festivalu u Cannesu; Nica – poznata po brdima, luci i ruševinama koje su inspirirale umjetnike poput Marca Chagalla i Henrija Matissea; i živahni lučki grad Marseille, najstariji i treći po veličini grad u Francuskoj. Nemojte zanemariti manje, sanjive obalne gradove kao što su šarmantni Villefranche-sur-Mer, Avignon ili Arles, gdje znamenitosti i zvukovi svakodnevnog života odjekuju detaljima onih koji su živjeli na istim ulicama prije stotinu godina. Apsolutno najbolji način da se vidi obala je iz vode, zato razmislite o zakupu luksuzne jahte, jedrilice ili katamarana kako biste se probili od luke do prekrasne luke.

Saintes Maries de la Mer na južnom rubu Camarguea

Saintes Maries de la Mer nalazi se na južnom rubu Camarguea, u južnoj Provansi i na Mediteranu. Na poluotoku koji je stršio u delti Petit-Rhone, grad je gotovo u potpunosti okružen vodom, a brojne plaže i dine su u blizini, kao i mogućnosti istraživanja regije Camargue.

Ovo je mali gradić kojim dominira crkva i okružen je atraktivnim ulicama jednostavnih bijelih kuća, a mnoge od njih sada se bave turizmom. U gradu se nalazi mala aktivna luka, s nekoliko restorana.

Bilo da ste elegantne žene ili boho lutalice, u hotelu Mas de la Foque postoji nešto za svakoga. Ovaj masivan bijeg u hotelu Camargue nudi klasične hotelske apartmane uz udobne kamp-kućice i jedan od najljepših bazena koje ste ikada vidjele.

Chanel parfumsko polje

Što bi moglo biti više francusko od putovanja na parfumska polja za Chanel? Uzmite u obzir kako to radi mega-influencerica Sicerely Jules, i odjevene u lan se vozite biciklom kroz Dans Les Champs De Chanel. Dobit ćete osjećaj pravog francuskog života koji je nadohvat ruke u ovoj poznatoj modnoj kući slatkih mirisnih nota.

Foto: Pixabay, Unsplash

0