Cool gradovi s najljepšim plažama na svijetu

@hilvees

Kada pomislimo na ljeto, prva asocijacija je sunce, more, plaža i romantični zalasci sunca. Gotovo je nemoguće zamisliti godišnji odmor bez lijenog uživanja na plaži s čašom osvježavajućeg pića i knjigom koja nas uvodi u magične svjetove.

Neki su gradovi postali privlačne turističke destinacije ne samo zbog zanimljive povijesti, urbane kulture i arhitekture, već i zbog svojih očaravajućih plaža gdje se događa pravi koloplet uzbudljivih zbivanja, od partyja na plaži do vodenih sportova i filmskih projekcija. Kada se spoje gradske atrakcije, cjelodnevni sadržaji i civilizacija vrijedna istraživanja, gradovi s divnim plažama s velikom se lakoćom lansiraju u sam vrh najpoželjnijih turističkih destinacija. Izdvojili smo pet gradova čije su plaže mjesta gdje želimo provesti veći dio dana na godišnjem odmoru.

@dwiekobietki

Barcelona

Barcelona ima fascinantnu povijest, svjetski poznatu arhitekturu, opuštenu energiju, kozmopolitsku atmosferu koja je jednako uzbudljiva kao i njene plaže. La Barceloneta je glavna gradska plaža, gdje mještani i turisti dolaze uživati u pogledu, sunčanju i kako bi pojeli kvalitetne plodove mora u nekom od brojnih restorana na plaži. Iako je La Barceloneta možda najpoznatija barcelonska plaža, postoji mnogo više od kojih možete izabrati ste raspoloženi za istraživanje. Otkrijte mirnu plažu Nova Icaria ili Mar Bellu, omiljenu ljubiteljima vodenih sportova.

@littleblackshell

Rio de Janeiro

Pogled na obalu Rio de Janiero i guste zelene šume u daljini je jedna je od najpoznatijih razglednica u Južnoj Americi. Grad je svjetski poznat po svojim plažama, od Copa, Copacabane, najpoznatije i energične plaže u Riju do jednako poznate plaže Ipanema. U gradu se nalazi i mnogo drugih plaža koje nisu jako poznate, ali ako više volite mir i sunčanje bez puno gužve, vrijedi ih upoznati. Možete doći do planine Sugarloaf i uživati u nezaboravnim pogledima na plaže Ria.

@stepholive

Cape Town

Smješten na ušću Indijskog i Atlantskog oceana, Cape Town je grad s brojnim velikim plažama i zadivljujućim pogledom. Ovaj južnoafrički grad je vrlo popularan među ljubiteljima plaža diljem svijeta. Glavna atrakcija na njegovim plažama je veličanstveni pogled na zalazak sunca i rekreativno veslanje. Neke od najpoznatijih plaža su Clifton, pješčana uvala, plaža Llandudno i zaljev Camps. Oni nude ponešto za svakoga – surfere, ronioce, jahače, paraglidere…

@cgigling

Tel Aviv

Tel Aviv je iznimno cool grad s bogatom povijesnom i kulturnom baštinom za istraživanje, izvrsnom hranom, noćnim životom i prekrasnim plažama. Te su plaže najbolje gradske atrakcije. Imat ćete najbolje vrijeme, bez obzira jeste li u potrazi za hladnim vodenim sportskim aktivnostima, ili više šetate obalom i promatrati ružičaste zalaske sunca.

Photo: https://stayclosetravelfar.com/ 

Los Angeles

Los Angeles je zasigurno jedan od najpopularnijih gradova na plaži, zahvaljujući ugodnom vremenu tijekom cijele godine. S gotovo dvadesetak plaža u okrugu Los Angeles, od kojih možete birati, možda će biti teško odabrati samo jednu ili dvije za vrijeme vašeg odmora. Neke od najboljih su plaža Will Rogers, Venice beach, plaža Malibu, plaža Santa Monica… Bez obzira na to koju odaberete, divno ćete se provesti.

@dwiekobietki

Foto: Instagram

0