Ove impresivne fotografije nagovorit će vas na posjet novom vidikovcu na Biokovu

Autor fotografije: Matko Begović

Ovih dana na Biokovu je završena izgradnja spektakularne nebeske šetnice, jedinstvene atrakcije u Hrvatskoj, ali i cijeloj regiji koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Vidikovac napravljen u obliku potkove nazvan je Skywalk, a nalazi se na rubu litice, iznad ponora. Izgrađen je na predjelu Ravna Vlaška, u jugozapadnom dijelu Parka prirode Biokovo. Na 1228 metara nadmorske visine moći ćete uživati u impresivnom pogledu na Makarsku rivijeru i otoke, a zahvaljujući staklenoj podlozi, imat ćete osjećaj kao da hodate među oblacima.

Autor fotografije: Matko Begović

Za ove impresivne fotografije Biokovo Skywalka koje vam donosimo zaslužan je fotograf Matko Begović, koji nam je nekolicinu njih ustupio kako bismo ih mogli podijeliti s čitateljima. Rad fotografa možete nastaviti pratiti na njegovoj Facebook i Instagram stranici.

Jedinstvena atrakcija na Biokovu

Ova jedinstvena atrakcija, koja će zasigurno privući mnogobrojne posjetitelje iz Hrvatske, ali i svijeta, dio je velikog projekta Novi Adrion. Najupečatljiviji i najsloženiji dio bila je izgradnja vidikovca sa staklenom plohom za hodanje nazvanog Nebeska šetnica – Skywalk Biokovo. U izgradnju ove građevine i rekonstrukciju postojećeg vidikovca uloženo je približno osam milijuna kuna.

Autor fotografije: Matko Begović

U sklopu vidikovca izgrađen je i geološki stup, odnosno trodimenzionalni prikaz presjeka stijena koje su formirale područje Biokova od njegovog postanka do danas s geološkom tablicom vremena i opisom starosti i vrsta stijena.

Do nebeske šetnice se dolazi biokovskom cestom koja vodi od ulazne recepcije Parka prirode Biokovo, otprilike 6 km istočno od Makarske, do najvišeg biokovskog vrha Sv. Jure na nadmorskoj visini od 1762 metra, što je čini najvišom asfaltiranom cestom u Hrvatskoj.

Svečano otvorenje Skywalka je u srijedu, 1. srpnja, a za posjetitelje će biti otvoren dan kasnije. Sve infomacije o projektu, kao i ostale informacije vezane za PP Biokovo, možete pratiti ovdje.

Autor fotografije: Matko Begović
Autor fotografije: Matko Begović
Autor fotografije: Matko Begović

Foto: Matko Begović

0