Avanture koje svi putoholičari imaju na svojoj bucket listi za 2019.

@helloemilie

Rezerviranje savršenog doživljaja putovanja može biti izazovno. Ponekad može biti zbunjujuće, pogotovo ako ne poznajete jezik destinacije na koju bioste voljeli otputovati. Mnogi putnici ne vole provoditi cijeli odmor unutar grupe, no postoje određena iskustva koja su najbolja uz pomoć vodiča. Od jahanja deva do istraživanja drevne kineske civilizacije, postoji nekoliko putničkih iskustava koje je važno iskusiti, što je prije moguće, i najbolje ih je izvesti uz malu pomoć.

Neke avanture zajamčeno potiču radost i pružaju kulisu za vrhunske fotografije.

No, bez obzira jeste li iskusan putnik ili ne, ova iskustva mogu vam pomoći započeti planiranje sljedećeg putovanja.

Jahanje na devi u zalazak sunca – Australija

Jahanje na devi iznad Australske najpoznatije prirodne formacije je čarobno iskustvo koje bi svatko trebao isprobati barem jednom u životu.

Sjajan način za istraživanje velike središnje australske pustinje je jahanje na devama. Deve, idealno prilagođene vrućoj i suhoj klimi australske unutrašnjosti, uvezene su u 19. stoljeću i postale su glavno sredstvo prometa sve dok se nisu uspostavile željeznice i ceste.

Vozite se visoko iznad pustinje koja okružuje i istražite ovu središnju australsku regiju baš kao što su to učinili rani došljaci. Pridružite se Uluru Camel Toursu na nezaboravnom putovanju kroz zemlju crvene dine s Uluru i Kata Tjutom kao zapanjujućom kulisom za vrhunski doživljaj .

Uluru Camel Tours, dom je više od 60 vrlo ljupkih deva.

Farma deva otvorena je tijekom cijele godine kako bi posjetitelji mogli doći i lijepo se provesti u kratkoj vožnji te istražiti muzej deva i sedlarstva.

@jordhammond

Šetnja Kineskim zidom i istraživanje drevne civilizacije

Pješačite uz najpopularniji dio Kineskog zida, prošećite bedemima Velikog zida Badalinga iz 16. stoljeća, posjetite grobnicu jednog od najvažnijih careva dinastije Ming i upoznajte se sa zadivljujućom ostavštinom drevne civilizacije.

Kineski zid privlači brojne putnike iz cijelog svijeta. Ova drevna građevina koja se širi duž povijesne granice između Kine i Mongolije djeluje poput masovnog mitskog zmaja napravljenog od opeke i kamena čime se dodatno pojačava oduševljenost posjetitelja. Drži se visokih zelenih vrhova graničnog područja u kutovima čeljusti, a u nedogled se nastavlja na maglovitu udaljenost. Posebno su upečatljivi strmi dijelovi Kineskog zida. Na nekim mjestima su izlizane stube koje rastu pod kutem od 80 stupnjeva prema visinama.

@mrs._alana

Upoznavanje s Nijagarinim slapovima, Kanada

Svake godine milijuni posjetitelja dolaze vidjeti spektakularnu ljepotu Niagara Fallsa. Uvijek je slobodno prošetati nacionalnim parkom Niagara Falls i razgledavati slapove jer je otvoren 365 dana u godini. Ono što mnogi ljudi rado otkrivaju uz ovo veličanstveno prirodno čudo, ture i aktivnosti u kojima možete uživati ​​u parku koji pruža sate i sate zabave.

Susret s raskoši slapova Niagara i nacionalnog parka Niagara Falls, pravi je epicentar prirodne ljepote, staza i fascinantnih povijesnih znamenitosti koje samo čekaju da ih istražite.

Nacionalni park Niagara Falls nalazi se na 400 hektara bujnog terena, gdje ćete naći zaštićeni divljač i niz uzbudljivih aktivnosti i fantastičnih atrakcija. Arhitekt Frederick Law Olmstead, koji je također dizajnirao Central Park, stvorio je čudesnu zemlju koja okružuje slapove Niagare s vrtovima, zahtjevnim pješačkim stazama i zapanjujućim pogledom na svakom koraku.

Foto: Instagram, Unsplash


0