Plaže na koje možete povesti svog ljubimca

Pseće plaže na Jadranu

Plaža Kijac (@sandri9944)

Iako se sezona godišnjih odmora polako približava kraju, posljednje ljetne tjedne mnogi će iskoristiti za uživanja u sunčanim danima i toplom moru. Bilo da se tek spremate na godišnji odmor uz obalu mora ili planirate vikend izlet u neku od popularnih jadranskih destinacija, u relaksaciji na plaži može vam se pridružiti i vaš kućni ljubimac. Iako većina plaža nije prilagođena psima ili ih njihova pravila strogo zabranjuju, duž Jadranske obale naići ćete na plaže na kojima je vaš kućni ljubimac i više nego dobrodošao posjetitelj.

PSEĆE PLAŽE NA JADRANU

Pseće plaže na Jadranu

Plaža Duilovo (@hajdiidjah)

Iz godine u godinu, sve više jadranskih plaža svojoj bogatoj ponudi različitih restorana, bara i aktivnosti na vodi i izvan nje dodaje i titulu dog friendly. Pasje plaže prava su mala oaza za relaksaciju i uživanje u toplom moru i izležavanju na plaži, kako za vas tako i za vašeg psa. Brojnim vlasnicima pasa, pasje plaže bitno olakšavaju planiranje godišnjeg odmora i rješavaju ih problema kome povjeriti kućnog ljubimca za vrijeme nekoliko dana ljetovanja.

U nastavku vam otkrivamo sedam plaža na Jadranskoj obali na kojima vi i vaš ljubimac možete uživati u posljednjim ljetnim danima.

PLAŽA PODVORSKA, CRIKVENICA

Pseće plaže na Jadranu

Plaža Podvorska (@sladanaovcaric)

Po svojoj uređenosti, plaža Podvorska u Crikvenici zasigurno je jedna od najboljih plaža za pse na hrvatskoj obali. Odlična atmosfera i velika posvećenost uređenju okoliša i same plaže ovu plažu ističe kao savršeno mjesto za odmor sa kućnim ljubimcom. Osim što će vas pas uživati u bezbrižnoj igri na plaži i u moru, uz plažu nalazi se i beach bar u kojem možete opustiti uz omiljeni ljetni koktel

Pseće plaže na Jadranu

Plaža Podvorska (@dina_matijevic)

PLAŽA DUILOVO, SPLIT

Pseće plaže na Jadranu

Plaža Duilovo (@majaime_mexatia)

Prije nekoliko godina dio plaže Duilovo u Splitu dobio je status pseće plaže. Jedna od najpopularnijih destinacija na Jadranu istaknula se i kao savršeni odabir za sve one koji na ljetovanje vode i svog kućnog ljubimca. Četrdeset metara uređene šljunčane plaže opremljene tuševima, svlačionicama, šatorima u kojima se psi mogu sakriti od sunca, zdjelicama za vodu i kantama za smeće danas je jedna od omiljenih psećih plaža u Hrvatskoj na koju nerijetko svraćaju i posjetitelji bez kućnih ljubimaca.

PLAŽA VARTALAC, KOMIŽA

Na izlazu iz Komiže se nalazi zaklonjena šljunčana plaža stvorena za uživanje u mirnom odmoru i društvu vašeg ljubimca. Popularno zvana Pseća plaža, plaža Vartalac je jedina plaža na otoku Visu specijalizirana za kupanje kućnih ljubimaca.

PLAŽA KIJAC, NJIVICE

Pseće plaže na Jadranu

Plaža Kijac (@_isthativan_)

Do glavne plaže Kijac i kao njezin dio u mjestu Njivice na otoku Krku smjestila se pseća plaža. Dijelom šljunčana, a dijelom stjenovita pseća plaža Kijac je odlično mjesto za uživanje u društvu kućnih ljubimaca, a šuma koja ju okružuje stvara prirodnu hladovinu u kojom i vi i vaš kućni ljubimac možete pronaći osvježenje i predah od sunca.

PLAŽA ŠILO, KRK

Pseće plaže na Jadranu

Plaža Šilo (@ludovicapeter)

Na mirnom području u mjestu Šilo na otoku Krku nalazi se još jedna prostrana pseća plaža na kojoj će se vaš kućni ljubimac rastrčati i uživati u moru.

PLAŽA IGRALIŠTE, RIJEKA

Šljunčana plaža Igralište u Rijeci stvorena je za uživanje. Ovdje će svoju savršenu morsku oaza pronaći, a posebno obitelji s djecom i posjetitelji s kućnim ljubimcima. Plaža ima parkiralište, teren za odbojku na pijesku, beach bar, tobogan, tuš i sanitarni čvor, a nakon zalaska sunca iz mirne plaže pretvara se u mjesto za izlazak.

PLAŽA KANTRIDA, RIJEKA

Pseće plaže na Jadranu

Plaža Kantrida (@teatudanova)

Još jedna plaža za pse u gradu Rijeci prostire se na oko 500 m2 na nasipu istočno od pomoćnog nogometnog stadiona Kantrida odakle i dolazi njezino ime. Uz prilaz u more nalazi se tuš sa slavinom i gumenim crijevom za pranje pasa, a postavljena je i košarica za otpatke s posebnim vrećicama.

Foto: Instagram

1