Parižanke su izvor neiscrpne inspiracije mode, ljepote i dobroga življenja

Parižanke su sinonim elegancije, mode i stila. Ponekad se čini da one imaju baš sve. Uživaju u siru, kruhu, vinu i dobroj hrani, a održavaju liniju i zdravlje. Uspijevaju izgledati chic i u najjednostavnijim odjevnim kombinacijama i prirodnu ljepotu slave svakodnevno. Povrh svega uvijek ističu kako se ne trude previše, a mi se pitamo kako im to uspijeva? Osim što su inspiracija za slavne modne kuće i časopise, napisane su i brojne knjige o stilu života.

Svoju jutarnju kavu piju crnu

Parižanke vole dobru, kvalitetnu kavu i piju ju bez mlijeka i šećera. Često ćete ih vidjeti kako hodaju ulicama sa kavom za van. Iako mnogi ne vole kavu bez ičega, visokokvalitetna svježe mljevena kava gubi okus s ovim dodatcima. Investirajte u tradicionalni French press i uživajte u svojoj kavi!

A post shared by 181 Fremont (@181fremont) on

Zdrava koža bitnija je od slojeva šminke i preparata

Blistava sjajna koža apsolutni je must svake parižanke. Osim što njeguju prirodni izgled, šminku koriste za naglašavanje svoje ljepote, a ne kao masku za prikrivanje. Ulažu novac u kvalitetne tonike i gelove za čišćenje kože, te kreme za hidrataciju. U svojoj kozmetičkoj torbici teže jednostavnosti, tako ćete najčešće pronaći tek BB kremu, ruž i maskaru.

Zaboravite na teretanu, hodanjem održavajte zdravlje

Francuskinje hodaju mnogo. Dio svakodnevne rutine nije sjedanje u automobil ili javni prijevoz već odlazak na posao, u dućan ili kafić – pješice. Nastoje biti što aktivnije tokom dana, stoga ne čudi što su fit i bez iscrpljujućih treninga.

Parižanke žive život po vlastitim pravilima

Žene koje imaju djecu i obitelj ponekad izgube balans i izgube sebe u cijeloj priči. Zapostave se i podređuju slobodno vrijeme i vikende mužu, djeci, kućanskim poslovima i svemu što se gomilalo preko tjedna. Parižanke međutim vole slijediti svoja pravila, tako se djeca i zaostale obveze tokom vikenda prilagođavaju njima.

Prigrlite biološki sat i starite dostojanstveno

Parižanke vole ono što jesu i ponose se time. Nisu pobornice plastičnih operacija jer smatraju da će ih one s vremenom još više postarati. Očekivati da s godinama izgledate sve mlađe, pomalo je nerealno. Umjesto toga, one teže postati najbolja verzija sebe u baš svakom životnom dobu.

Prave gurmanke ne uskraćuju si užitak u omiljenoj hrani

Nije tajna da francuskinje vole slatko. Većina neodoljivih slastica poput éclaira i macarona potiču upravo iz Francuske. Njihova tajna je umjerena konzumacija. Kada ih uhvati želja za slatkim, umjesto da si to uskrate, priušte si redak kvalitetne čokolade, žlicu meda ili pak voćku. U početku to zahtjeva samokontrolu, no kad uđe u osviještenu naviku uživanja u kvalitetnoj hrani, a ne u količini, zadovoljstvo je zagarantirano.

One kupuju lokalno i svježe

Kvalitetu uvijek stavljaju iznad kvantitete. Umjesto odlaska u prenapućeni supermarket, odlazak na lokalnu tržnicu odlična je ideja. Kruh kupujte svježi iz pekarne, kolače od slastičara, a sir onaj svježe napravljeni. Ne stvarajte zalihe i težite tome da jedete svježe i lokalno, na taj način unosite visoko kvalitetne namirnice i smanjujete prostor za konzumacju prerađene hrane.

Prakticirajte češće svoje sretne rituale

Osjećati se dobro jednako je važno kao i izgledati dobro. Ustvari, jedno bez drugoga ne ide. Uložite više vremena u svoje emocionalno i fizičko zdravlje. Duge aromatične kupke, masaže, redovite posjete dermatologa i frizera ne bi trebale biti luksuz već potreba, bez obzira koliko zaposlene bile. Njegujte se i brinite o sebi, živite ugodan i ispunjen život kakav zaslužujete.

Foto: Instagram

Tekst: Mariam Al Gergawi

0