Novi wine bar na Hvaru

Novi wine bar na Hvaru

Otok Hvar je još od antičkih vremena bio poznat po svojem grožđu i vinima. Uzgoj vinove loze na otoku Hvaru datira od 384. godine prije Krista tako da istinski možemo govoriti o otoku Hvaru kao otoku vina. Hvarska vina oduvijek su se smatrala cijenjenom i luksuznom robom te je tradicija uzgoja vinove loze te vinarstva nastavljena do današnjih dana.

artichoke post 1

Osim vina, Hvar zasluženo ima i naziv Otok sunca jer ima najviše sunčanih dana u godini od bilo kojeg hrvatskog geografskog područja. Spoj vina i sunca neminovno čini ovaj otok idealnom ljetnom destinacijom. Hvar nud mnogo sadržaja tijekom ljeta, no tu ponudu je pojačao Artichoke wine bar u Jelsi. Kako i sami navode – ‘It’s about wine, dalmatian tapas, mediterranean food & fine dinning!’ – u Artichoke wine baru ne možete ne uživati!

artichoke post 2

Ljetne večeri provedene u Artichoki, kušajući najveći izbor vina na čaše istaknutih domaćih vinara – Tomić, Duboković, Carić, Huljić, Vujnović, PZ Svirče i ostalih manjih domaćih proizvođača – u luksuznom, no ne pretjeranom, uređenom prostoru, dočarat će vam apsolutnu gastronomsku magiju ljetnih večeri. Kako bi doživljaj bio potpun Artichoka wine bar nudi i odličan menu hvarske i dalmatinske kuhinje držeći se tradicionalnih recepata, no u modernijoj i suvremenoj izvedbi.

artichoke post 3

Artichoke wine bar uvodi još jednu novinu u svojoj ponudi – cjelogodišnji program ugošćivanja kuhara s njihovim menuima. Ovim putem najavljujemo Gastro show Dina Galvagna, više informacija o gostovanju možete saznati na Facebook eventu, dok sadržaj i ostala događanja Artichoke wine bara možete saznati pratite li ih na Facebook stranici.

artichoke post 4

artichoke post 5

artichoke post 6

artichoke post 7

Učitati još
Zatvori