Nešto jako fora i novo iz The Cookie Factory: Cookie Sweet Table

Nešto jako fora i novo iz The Cookie
Factory: Cookie Sweet Table

Cookie F 01

Jako volimo slastice iz The Cookie Factory u Zagrebu. I nitko sretniji od nas kada smo saznali da naša omiljena lokacija ima posebnu ponudu, taman za blagdane… Više o njoj otkriva nam Teo, samozatajni slastičar iza ovog genijalnog projekta…

Cookie Sweet Table

Teo, objasni nam što je Cookie Sweet Table? I što ovaj preslatki ‘stol’ sve donosi?

Cookie Sweet table je slatki stol za svaku prigodu, rođendane, slavlja, evente i slično. Kreirali smo stol koji ćemo rado postaviti i ukrasiti u vašem domu kako bi bez brige uživali u slavlju primjerice rođendanu vaših klinaca bez potrebe za kuhanjem I pravljenjem kolača za koje možda nemate vremena. Sweet table donosi, ovisno o odabiru, razne sitne kolačiće poput naših genijalnih brownija, cookieja, cheesecakea u čašicama, cakepopsa, limunade od jagode ili maline te ga možete obogatiti raznim tortama i pitama iz naše standardne ponude. Svi kolači pripremljeni su u finger size veličini kako bi bilo jednostavnije, a i slađe za konzumiranje.

Cookie F 02

Cookie F 03

Torte i browniesi često su najdraži, ako ne i najdraži slatkiš na mnogim proslavama, druženjima ili kao slastica koje će nadopuniti ispijanje kave ili čaja – koje su nove u ponudi i uz koje piće ili priliku bi ih mogao sugerirati za serviranje?

Od naših novih brownieja istaknuti ću Pretzel Caramel Brownie I Black Forest Brownie. Prvi se sastoji od dvije vrste čokolade, pereca, preliven je finom karamelom te još posut komadima čokolade jer nikada dosta čokolade. Black Forrest ili po našem Schwarzwald brownie, uveličan je višnjama koje se savršeno slažu s glazurom od tamne i bijele čokolade. Oba nova browniea definitivno su odmak od naših tipičnih brownie kolača koje smo imali do sada. Definitivno odlično pašu u svaki Sweet table, a za zimske dane nema bolje kombinacije nego što su brownies i šalica fine craft kave iz pržionice Lively Roasters koje nudimo ili handmade čaj koji je također novitet u našoj ponudi.

Recepti by Teo & Stella

Recepte potpisuješ zajedno sa Stellom… Kako izgleda vaša suradnja, kako dolazite do ideja za okuse, forme, slatkiše…?

Stella i ja se često družimo privatno te se razgovor obično okrene prema novitetima na svjetskoj slastičarskoj sceni i trendovima koje diktira Instagram I slične platforme. Danima smo u proizvodnji isprobavajući razne recepte, a znamo se još iz srednjoškolskih dana. Ako nam se koji recept iznimno svidi obavezno ga želimo podijeliti s naši gostima. Odličan smo I uhodan tim,nakon ovoliko godina poznanstva jedno drugome čitamo misli i izvrsno se nadopunjujemo, stalno shareamo fotke s Pinteresta, naručujemo knjige recepata s Amazona. Oboje smo veliki kreativci, ludi za slatkim i voljni isprobavati ponekad i neke riskantne recepture!

Cookie F 04

Cookie F 05

Recept za jednu fantastičnu tortu

Bi li nam mogao otkriti jedan recept? Onaj koji bi možda najbolje odgovarao na božićnom stolu…

Na božićnom stolu odlično bi pristajao Persian Love. To je fantastična torta s toliko začina da vas vraća u stari Orijent. Torta je prošle godine bila apsolutni hit na američkom tržištu pa smo je odlučili ponuditi i kod nas. Spoj đumbira, cimeta,kardamoma, ružine vodice, pistacija i mascarpone sira ovoj torti dat će specifičan okus koji ćete ili voljeti ili prezirati! Radi se o jednom od onih kolača koji kod svakoga izazove val emocija. Persian love može biti predivno ukrašena te je odličan božićni detalj na vašem blagdanskom stolu.

Persian love
Krema:
500 g krem sira
250 g mascarpone
100 g maslaca
150 g slatkog vrhnja
125 g šećera u prahu
½ male žličice ružine vodice
Mrvica jestive roze boje
Zelene neslane pistacije za posip
Prah maline i jestive ružine latice za ukras

Maslac pjenasto istući sa šećerom u prahu, dodati krem sir, mascarpone, ružinu vodicu, slatko vrhnje i malo roze prehrambene boje te sve zajedno izmiksati u homogenu smjesu. Tortu prerezati napola i dresirkom sa zvjezdastim nastavkom rasporediti kremu po biskvitima. Posipati prahom maline, ružinim laticama I sjeckanim pistacijama.

Biskvit:
250 g maslaca
180 g bijele čokolade
1 i ½ šalice smeđeg šećera
¾ šalice mlijeka

Rastopiti na vatri uz miješanje te u to dodati sve ostale sastojke. Kratko izmiksati da se poveže pa peći na 175 stupnjeva bez ventilacije u okruglom kalupu promjera 24 cm obloženom papirom za pečenje.

2 šalice brašna t550
1 vanilin šećer
1 mala žličica praška za pecivo
2 jaja
½ male žličice đumbira
½ male žličice kardamoma
½ male žličice cimeta

Cookie F 06

Cookie F 07

Cookie F 08

Cookie F 11

Cookie F 12

Cookie F 14

Cookie F 15

Cookie F 16

Cookie F 17

Cookie F 18

Cookie F 19

Cookie F 20

Cookie F 21

Cookie F 22

Učitati još
Zatvori