Vikend vodič za događanja u Zagrebu – Hrpa dobre hrane i glazbe, kultni filmovi i vatromet
Vikend vodič za događanja u Zagrebu – Hrpa dobre hrane i glazbe, kultni filmovi i vatromet

Vikend vodič za događanja u Zagrebu – Hrpa dobre hrane i glazbe, kultni filmovi i vatromet

Vikend pred nama prepun je događanja u Zagrebu. Na popisu su koncerti, gastro festivali, spektakularan vatromet te opere, drame i baleti u HNK. Sve se odvija bez posebnih ograničenja vezanih za covid-19, a u nastavku donosimo raspored najzabavnijih događanja u Zagrebu.

Ponovno kreće Art Park

Novo izdanje Art Parka kreće u petak 17.lipnja i traje mjesec dana, do 17. srpnja. Održava se na Ribnjaku ovog puta pod zajedničkim nazivnikom „Posljednji cirkus na Ribnjaku“. Prva cirkuska akrobacija Art parka odvijat će se tijekom vikenda otvorenja 17., 18. i 19. lipnja 2022. kada posjetitelji mogu očekivati odličan glazbeni program, dobar cirkuski show i novi postav street art galerije. Više pročitajte ovdje.

art park 2021, događanja u Zagrebu

Posjetitelje tijekom vikenda otvorenja očekuju tri dana odličnog programa. U petak 17.6. svoju plesnu glazbenu selekciju bruse Jeff Jarunsky, Kuna i Zac, a u subotu 18.6. nas ekipa Velvet festivala, probranim disco, jazz ritmovima vodi na more, najavljujući svoju sunčanu ekstravagancu koja će se održati od 30.6. do 2.7.2022. na Krku. Nedjelja 19.6. je zamišljena kao obiteljski dan jer u Art park iz Venezuele stiže Popiño Circus Show, a kojem će prethoditi i mala radionica cirkuskih tajni za djecu i njihove roditelje. Radionica je besplatna i otvorenog tipa, a program počinje u 18 sati.

Spektakularni vatromet na obali Save

Od događanja u Zagrebu imamo i jedno koje se smjestilo preko Save, u Novi Zagreb. Od 16. do 19. lipnja na obali Save kraj Bundeka održava se Festival vatrometa. Svakog dana u 22 sata na rasporedu je dječji vatromet, nakon toga koncerti, a onda i vatromet pirotehničkih ekipa iz Slovačke, Italije i zadnjeg dana iz Hrvatske. Ulaznica je 30 kuna, dok je ona koja vrijedi sva četiri dana – 60 kuna. Djeci do visine 110 centimetara ulaz je besplatan.

Pobjednika s najboljim vatrometom naposljetku će izglasati publika. Detalje pogledajte ovdje.

Rap u MSU-u

Također u Novom Zagrebu, točnije, u Muzeju suvremene umjetnosti u tijeku je manifestacija Ljeto u MSU. Subotu, tako, možete rezervirati za koncert triljskog repera Gršu.

Grše je 2021. izbacio svoj drugi album „Platinum“ s kojim se etablira kao jedno od najzanimljivijih i najenergičnijih novih imena na hip-hop sceni što dokazuje rasprodanim solo koncertima i nastupima na svim većim regionalnim festivalima, stoji na stranici organizatora. Više pogledajte ovdje.

Opere, drame i baleti HNK

Festival Ljetne večeri HNK u Zagrebu počeo je još 25. svibnja, a traje sve do 1. srpnja. U sklopu festivala ispred HNK se održavaju opere, drame i baleti

U petak 17. lipnja na rasporedu je večer solidarnosti s Ukrajinom, točnije, izvodi se drama zagrebačkog HNK. U subotu 18. lipnja na programu je Revizor, drama Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, a ulaznice možete kupiti na stanicama HNK. U nedjelju 19. lipnja na scenu stupa proslavljeni meksički glumac Gael García Bernal. Mnogi ga pamte i po impresivno odglumljenom liku mladoga Che Guevare u Dnevnicima s motocikla. Detalje pogledajte ovdje.

balet HNK 2020, događanja u Zagrebu

Festival na jezeru

Na Bundeku do 3. srpnja traje manifestacija Pop up by the lake i svakog dana možete je posjetiti do ponoći. Svake srijede i nedjelje do kraja festivala na rasporedu su filmovi, a 19. lipnja prikazuje se kultni The Goonies. Ulaz je besplatan, a kako kažu organizatori, samo trebate ponijeti dekice i jastuke.

Od koncerata, ovog vikenda na rasporedu su MirzaIsFab u petak u 18 sati, zatim DJ Špic u subotu 18. lipnja, također u 18 sati i naposljetku u nedjelju 19. lipnja u 18 sati Stanko Bodža. Više pogledajte ovdje.

pop up bundek festival, događanja u Zagrebu

FOTO: Instagram, PR

Učitati još
Zatvori