Uspješno je održano prvo izdanje najvećeg festivala malih zanata u Hrvatskoj

Uspješno je održano prvo izdanje najvećeg
festivala malih zanata u Hrvatskoj

Grad Samobor u protekla je četiri dana bio središte spoja tradicije i modernog koncepta. Na nekoliko lokacija u samom središtu ovog bajkovitog grada od 21. do 24. travnja održan je Samobor Craft Festival u svom prvom izdanju.

S naglaskom na zanatske vještine, najveći hrvatski festival posvećen malim zanatima ugostio je nekoliko tisuća posjetitelja te ponudio čaroban cjelodnevni boravak u gradu podno Samoborskog gorja i priliku za upoznavanje s proizvodima koji su rezultat marljivog rada ruku obrtnika i poduzetnika iz čitave Hrvatske – uz samoborske proizvođače, na festivalu su se predstavili i izlagači iz Varaždina, Osijeka, Križevaca, Novske, Karlovca i niza drugih gradova.

Samobor Craft Festival: izložbeno-glazbeni festival

Posjetitelji su imali priliku upoznati se s domaćim tradicionalnim rukotvorinama, poput ručno rađenog nakita, lončarskih proizvoda, licitara, pa čak i craft brodova. Oni najmlađi mogli su uživati u gostujućem Festivalu igračaka iz Ivanić-Grada te otkriti čari koje kriju drvene igračke, kao i tradicionalne igre kao što su gumi-gumi, pikulanje, polupani lončići, a održan je i niz radionica, koje su uključivale kreativni sadržaj poput oslikavanja vrećica i šilterica.

Festival je ponudio i gastro užitke prepoznatljivih domaćih craft pivovara, proizvođača gina, rakija te vinarija, kao i proizvođače medenjaka i tradicionalnog gvirca, a uz pozornicu smještenu na glavnom gradskom trgu posjetitelji su u večernjim satima mogli uživati u koncertima ponajboljih domaćih rock, pop i hip-hop imena – ukupno osam izvođača i bendova nastupilo je na prvom izdanju festivala, a to su Vojko V, Urban&4, Silente, pipschips&videoclips, pocket palma, Bore.

Zamišljen tako da nastavlja tradiciju Samoborskog proljetnog sajma, Samobor Craft Festival je u svom prvom izdanju predstavio tradicionalne zanatske rukotvorine iz čitave Hrvatske, spojene u atmosferu urbanog izložbeno-glazbenog festivala. Zabave i osmijeha nije nedostajalo, a prvi korak ka stvaranju jedne nove tradicije uspješno je započet.

Preporuka

Zatvori