Ovo je najčarobnija lokacija na ovogodišnjem Adventu u Zagrebu

Ovo je najčarobnija lokacija na
ovogodišnjem Adventu u Zagrebu

Tradicionalnim paljenjem lampica, ove subote je otvoren Advent u Zagrebu. Od 27. studenog do 07. siječnja, zagrebačke ulice i trgovine otkrit će svoje najljepše blagdansko lice. Čak i uz malo skromniji program, razloga za uživanje u adventu neće nam nedostajati – odlični koncerti i omiljene blagdanske poslastice čekaju vas u gotovo svakom kutku.

Uz već poznate adventske lokacije na kojima ćemo uživati u sjaju lampica, kuhanom vinu i fritulama, ove godine istaknulo se i nekoliko novih lokacija koje jedva čekamo posjetiti. Pet novih lokacija Adventa u Zagrebu već smo vam otkrili ovdje, a danas vas otkrivamo još jednu novu adventsku lokaciju koju morate posjetiti.

Mjesečev vrt – blagdanska čarolija na Gornjem gradu

Šetnja Gornjim gradom posebno je romantična u vrijeme adventa kada se njegove uske ulice i mali parkovi pretvaraju u pravu blagdansku idilu. Ove godine, advent na Gornjem gradu čarobniji je i romantičniji no ikad zahvaljujući novoj lokaciji.

Park Bele IV. transformirao se u Mjesečev vrt. Tisuće lampica koje ispunjavaju omiljeni gornjogradski park u trenu će vas transportirati u zimsku idilu u kojoj ćete zaboraviti na sve brige i potpuno se prepustiti čaroliji ovog posebnog mjesta u čijem se središtu nalazi veliki Mjesec.

Tisuće lampica u zlatnom tonu, svjetlosna instalacija mjesečevog cvijeća umjetnice Jelene Petric i skulptura polumjeseca koju su izveli kipari Tomislav Hršak i Matej Vuković pretvorili su ovaj skriveni gornjogradski park u pravo malo umjetničko djelo i jednu sasvim drugačiju božićnu bajku.

Čarolija Mjesečevog vrta već je osvojila brojne posjetitelje Adventa u Zagrebu, ali i slučajne prolaznike kojim ovaj dijelić prave blagdanske čarolije nije prošao nezapaženo. U intimnom i romantičnom ugođaju Mjesečevog vrta možete uživati sve do 7. siječnja, a zapratiti ga možete i na @mjesecevrt na Instagramu i Facebooku, podijelite svoj trenutak na Mjesecu, pogled u zvjezdanu krošnju ili susret s Mjesečevim cvijećem i proširite njihovu čaroliju uz #MjesecevVrt i #AdventZagreb.

Preporuka

Zatvori