Kako je Millennial Pink i dalje ‘it’ boja?

Kako je Millennial Pink i dalje
‘it’ boja?

'Grand Budapest Hotel', Wea Anderson

‘Grand Budapest Hotel’, Wea Anderson

Millennial Pink kao pojava na scenu je stupila 2012. godine kada je ta posebna nijansa puderasto roza boje počela dominirati svijetom mode, interijera i svim oblicima vizualnog izražavanja i komuniciranja. Dok su ju svi usvojili dobila je i poseban naziv – Millennial Pink, a ime se posve uvriježilo 2016. godine.

@cleoscheulderman

@cleoscheulderman

Boje ulaze i izlaze iz mode, no ova je postala toliko specifična i kao niti jedna do tada uvukla se u sve pore vizualne komunikacije – od mode, grafičkog dizajna, interijera, interneta te čak i likovne umjetnosti. Iako razne druge boje postaju ‘trendy’ i poželjne te ih i svjetski poznata i renomirana tvrtka za kreiranje boja Pantone proglašava ‘it’ bojama, ova nikako da izađe iz mode. Taman kada smo pomislili da dolazi njezin kraj, brojna izdanja tenisica, natikači dokazuju da ovaj trend nije na zalasku. Vrhunac negiranja kraja ovog trenda svakako je nova Fenty kolekcija.

adidas Gazelle, @andicsinger

adidas Gazelle, @andicsinger

adidas Stan Smith, @urbanoutfitters

adidas Stan Smith, @urbanoutfitters

Millennial Pink trend očigledno ostaje i nema namjeru završiti svoju dominaciju modom, a potkrijepljen je još činjenicom da je postao unisex i androgina pojava. Laskava je nijansa koju vole i ‘novi’ muškarci, ljubitelji rodno neutralnog odijevanja te ova puderasto roza postaje maskota bezrodnosti. Millennial Pink je istovremeno odvažna, suptilna, nostalgična, no i nova te očigledno boja koja će obilježiti cijelo desetljeće. A jedan od najočitijih primjera jest film ‘The Grand Budapest Hotel’ čiji interijeri, odjeća likova te i cijela atmosfera odiše milenijskom roza bojom. Film potpisuje režiser Wes Anderson, poznat po svojim simetričnim kadrovima koji, kao i ova roza, ostvaruju mirnoću i osjećaj ravnoteže.

Mansur Gavriel

Mansur Gavriel

Puma Suede, @emipony

Puma Suede, @emipony

Foto: Screenshot, Instagram

Učitati još
Zatvori