25 novih i obnovljenih hotela niče ovog ljeta na Jadranu

Svi ovih dana pričaju o velikom procvatu investicija na Jadranskoj obali koje bi se prema planiranom trebale itekako isplatiti kad privuku brojne goste jer turizam je ipak adut kojeg smo najskloniji iskorištavati. Od Istre pa sve do Dubrovnika niču novi hoteli, boutique hoteli i resorti ili se obnavljaju već postojeći lokaliteti kako bi im se podario novi život. Ovog ljeta čak će 25 hotela otvoriti svoja vrata i poželjeti dobrodošlicu svojim gostima.

hoteli_valamar

Među njima smo odabrali nekoliko najupečatljivijih i najatraktivnijih ostvarenja u kojima bi i sami rado odsjeli. Kao o najvećoj investiciji priča se o onoj na otočiću sv. Nikole kod Poreča gdje je niknuo jedan od Valamar resorta što i ne čudi jer Valamar preuzima mnogo istarskih lokaliteta. Ovaj, među posljednjima, nosi ime Valamar Isabella Island Resort i uistinu je impresivan. Cijeli otok postao je oaza bez javnog prometa u kojoj može uživati cijela obitelj. Na lokaciji se nalaze 4 hotela, od kojih je jedan preuređeni dvorac iz 19. stoljeća, mnoštvo uređenih plaža, bazena te brojnih sadržaja zbog kojih nećete ni morati otići s otoka. No ako ipak poželite, Poreč je nadohvat ruke.

Još će jedan prekrasan hotel otvoriti svoja vrata u Istri. Radi se o preuređenom hotelu Adriatic na glavnom rovinjskom trgu koji je sad dio Maistra lanca, a ova će mu transformacija podariti sjaj koji itekako zaslužuje te ga pretvoriti u mjesto na čijoj terasi svi turisti žele popiti barem kavu ili se zabaviti u baru nakon zalaska sunca. Uz Lone i Monte Mulini, Rovinj se itekako pretvara u mjesto stylish i vrhunskog odmora, a gosti su to već prepoznali.

Lošinj, otok vitalnosti i zelenila, sve se više trudi privući nove goste i to mu polazi za rukom. Brojni beach barovi, restorani i hoteli niču na otoku te nude odmor za cijelu obitelj. Ovog ljeta otvara se i Vila Hortensia, preuređena vila s početka 20. stoljeća te Boutique Hotel Alhambra i Vila Augusta u karakterističnim zgradama austro-ugarske gradnje, svi vezani uz hotel Bellevue. Vrhunsku uslugu dobit će svi koji se upute na Lošinj i odluče se na istraživanje zelenog otoka.

Na putu prema samom jugu nailazimo na Šibenik i novi resort naziva D-Resort. Jedan je od novijih hotela velikog turskog konglomerata Doğuş Tourism Group, a njegovo će otvaranje u Šibeniku biti poseban dodatak turističkoj ponudi.

Putem dalje stižemo do Splita i Hotela Park, izgrađenog davne 1921. godine koji će za točno 11 dana otvoriti vrata u novom ruhu. Preuređeni hotel imat će 73 sobe, bazen, terasu za uživanje u kavi, a blizina Bačvica bit će adut u privlačenju brojnih turista koji se očekuju.

Korčula i grad Korčula će ovog ljeta dobiti čak tri nove lokacije za goste koji obožavaju ovaj spoj starine i prekrasne prirode. Preuređeni Hotel De La Ville u samoj staroj jezgri oduševit će sve koji vole biti u samom žiži svih zbivanja, a ispijanje kave ili doručak na njegovoj terasi s pogledom na more oduvijek su poznati kao ‘must’ u ovom gradu. Osim toga, svoja vrata otvaraju i Hotel Liburna s prekrasnim pogledom na stari grad te Apartmani Korkyra Gardens u kojem će gosti dobiti sav komfor jednog hotela unutar odvojenih apartmanskih jedinica.

Na kraju dolazimo do odabranih investicija u Dubrovniku, jer ove godine ih ima više. Sheraton je u svoju grupaciju dodao još jednu akviziciju – hotel Dubrovnik Riviera u Srebrenom, nadomak grada. Moderno zdanje dolazi u kombinaciji s restoranima i konferencijskim dvoranama te odličnim sobama za smještaj.

Ove se godine otvara i Hotel Mlini koji će u simpatičnom pakiranju donijeti 85 soba s balkonima i pogledom na more te odličnim dizajnom u unutrašnjosti zadovoljiti sve goste koji se žele malo odmaknuti od gužve u gradu, a ujedno biti u blizini Dubrovnika.

Foto: PR

0