Vodimo vas na novu hit predstavu u ZKM

Vodimo vas na novu hit predstavu u ZKM

Alisa u Zemlji čudesa

Za manje od dva tjedna, 18. studenog u Zagrebačkom kazalištu mladih održat će se premijera predstave Alisa u Zemlji čudesa. U predstavi glume Anđela Ramljak kao Alisa, Barbara Prpić kao Hrabra Alisa, Marica Vidušin kao Mudra Alisa i Tina Orlandini kao Osjećajna Alisa. U predstavi ćete gledati još Rakana Rushaidata kao Zeca, Dadu Ćosića kao Ludog klobučara, Edvina Liverića kao Vojvotkinju, Matea Videka kao Lažnu kornjaču, Roberta Budaka kao Galeba, Vedrana Živolića kao Kralja, Sretena Mokrovića kao Gusjenicu te Petra Leventića kao Kraljicu.

Alisa u Zemlji čudesa – nova hit predstava u ZKM-u

Režiju predstave potpisuje Renata Carola Gatica, dramaturginja i animatorica lutaka je Tamara Kučinović, dramaturginja i asistentica redateljice je Ivana Đula, scenografi su Igor Vasiljev i Isidora Spasić, kostimografi su DECKER+KUTIĆ, skladatelji su Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle, oblikovatelj scenskog pokreta je Staša Zurovac, dok je blikovatelj svjetla Aleksandar Čavlek. Ovu iščekivanu predstavu imat ćete prilike gledati odmah nakon premijere 19. studenog, a za detaljan raspored izvedbi posjetite zekaem.hr.

Alice slider

Svi smo mi ovdje pomalo ludi. – rečenica je koju će Alisa tijekom putovanja u svoju unutrašnjost, puno puta čuti. Put vlastitog odrastanja, za Alisu je put prihvaćanja vlastite ludosti. Ludosti oslobođene negativnog sadržaja, ludosti koja postaje sinonimom drugačijosti i posebnosti. Biti lud znači biti drugačiji, biti svoj i uvijek maštati. Alisin put u Zemlju čudesa, put je u središte sebe, put prihvaćanja sebe Sebe.

Na početku tog putovanja, Alisa je dijete koje ne želi odrasti. Ne želi postati još jedna u nizu odraslih ljudi, zatočenih pravilima i dosadom. U borbi protiv odrastanja, suočena s pitanjem kakva želi biti, ako ne odrasla, Alisa ostaje bez odgovora i gubeći svoje ime, gubi i svoj identitet. Put u Zemlju čudesa, put je u sebe u potrazi za izgubljenim identitetom. Prostor zemlje čudesa, prostor je dječje glave, dječje podsvijesti i beskrajnih mogućnosti u kojima Alisa traži i susreće samu sebe kroz druge likove.

Jedan će sretnik osvojiti dvije karte

Nakon hollywoodskih filmova Alice in Wonderland i Alice Through the Looking Glass bit će zanimljivo gledati predstavu u jednom od najboljih hrvatskih kazališta. Vodimo vas na izvedbu predstave 19. studenog u 18 sati. Pošaljite svoje ime i prezime na ifeellucky@journal.hr s predmetom e-maila Alisa u zemlji čudesa do 10. studenog u ponoć i imat ćete priliku osvojiti dvije karte za predstavu.

Čestitamo Josipu Andrijanićuna osvojenim kartama!

Alice in Wonderland

Alice in Wonderland

Alice in Wonderland

Alice in Wonderland

Foto: Screenshot, ZKM

Učitati još
Zatvori