Zašto se jako veselimo 4. sezoni serije Bron/Broen?

Zašto se jako veselimo 4. sezoni
serije Bron/Broen?

Bron/Broen

Bron/Broen – dolazi još jedna, finalna sezona!

Nije prošao niti dan da je na službenoj Facebook stranici objavljen teaser za posljednju sezonu uzbudljive kriminalističke serije Bron/Broen, a mi ne možemo sakriti svoje uzbuđenje! Za one koji na znaju ili su samo čuli negdje, u bespućima medija i interneta – Bron/Broen je skandinavska serija autora Hansa Rosefeldta, i u prijevodu znači Most (danski: Broen; švedski: Bron). Serija je to švedsko-danske produkcije, a koja se prikazivala u preko sto zemalja diljem svijeta. Posljednja sezona emitirana je 2015. godine.

Počela se emitirati 2011. i do sada su emitirane tri sezone. U centru zbivanja je švedska detektivka Saga Norén koju glumi izvrsna Sofia Helin. U prvoj i drugoj sezoni njezinog danskog antipoda, detektiva Martina Rohdea glumi Kim Bodnia, dok je u trećoj sezoni u toj ulozi Thure Lindhardt kao detektiv Henrik Sabroe. Doslovan most jest Øresund most, most koji spaja Malmö s Kopenhagenom. Prva sezona počinje s otkrivenjem tijela točno na sredini mosta, od tog trenutka kreće sva simbolika mosta u toj, no i sljedeće dvije sezone.

Bron/Broen

Bron/Broen

Saga Norén – detektivka u koju ćete se zaljubiti

No, ono što nosi cijelu seriju svakako je lik Sage Norén, toliko privlačan, no i drugačiji, onaj koji kontrira svim socijalnim normama, da ćete se instantno zaljubiti u nju. Nikada u seriji nije bilo potvrđeno, no nagađanja su tu, i izgleda točna – Saga ima Aspergerov sindrom koji ju čini posve imunom na bilo kakva socijalna pravila, no istovremeno je genijalna detektivka i istražiteljica. U prve dvije sezone razvije neobično prijateljstvo s danskim inspektorom Martinom Rohdeom, koji je u mnogočemu njezina sušta suprotnost. U kojem će smjeru ići četvrta sezona, doslovno potvrđena prije manje od 24 sata, ne znamo, no zna se da će se u nordijskim zemljama i u Europi početi emitirati 1. siječnja 2018. godine!

Bron/Broen

Bron/Broen

Bron/Broen

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori