Predstava, koncerti i izložbe za ovaj tjedan

Predstava, koncerti i izložbe
za ovaj tjedan

melinda-3

Jedino sutra u galeriji Bačva možete pogledati jedinstveni i zanimljivi umjetnički projekt mlade slikarice Melinde Šefčić. Naime, radi se o likovnom projekt art terapije gdje je umjetnica tijekom tri godine istraživačkog rada bila uključena u preventivni grupni rad s djecom osnovnoškolske dobi kao voditeljica likovnog dijela tog programa. Cilj rada s djecom, uz pomoć vrlo bogatog kompleksa metoda i tehnika kao što su ciljane interakcijske igre i kreativne tehnike poput likovnog, glazbenog ili scenskog izražavanja jest da dijete iskaže, nacrta i isprazni potisnute negativne emocije te time otkrije i osvjesti pozitivne kvalitete kojih možda nije bilo svjesno. Rezultate tog rada moći ćete vidjeti sutra u HDLU-u.

Mladen Stilinović

Mladen Stilinović

U četvrtak, 15. prosinca počinje treća epizoda projekta ‘Janje moje malo (Sve što vidimo moglo bi biti i drugačije)’ koja u Galeriji Nova, stanu Softić i u POGON Jedinstvu sučeljava prizore svakodnevice različitih temporalnosti i ishodišta kako bi otvorila pitanje mogu li nove institucije i odnosi nastati na temeljima starih ili ih je najprije potrebno rušiti. Izložba predstavlja umjetničke radove koji razmatraju uloge institucija kroz koje djeluju mehanizmi društvene reprodukcije i kontrole, no koje su istodobno i mjesta mogućeg otpora i rekonfiguracije. Detalje gdje se svi dijelovi programa odvijaju i što se sve i na kojim sve lokacijama u gradu može pogledati saznajte na Facebook stranici.

12491763_918681944913566_8259713349010849100_o

Chez186

Galerija Siva poziva vas na otvaranje izložbe graffiti umjetnika Cheza186 u četvrtak, 15. prosinca od 20 sati. Nakon dvije godine, i posljednje uspješne izožbe radova u Galeriji Siva, Chez je odlučio izložiti nove radove nastale u ateljeu u Medici. Izložena će biti platna rađena u tehnici spreja. Uz izložbu zabavljat će vas i Dj Ploc.

U petak, 16. prosinca počinje najljepši božićni sajam u Zagrebu – artOmat! Ovogodišnji sajam, kao i prošlih godina, donosi obilje kreativnosti, a osim izlagača popratni zabavni i glazbeni program čini ga i odličnim mjestom za kulturne izlaske.

No, u petak svakako nemojte propustiti koncert tjedna i jednog od, vjerujemo, najboljih za kraj ove godine. U Tvornicu kulture u Zagrebu nakon gotovo tri godine dolaze Partibrejkersi, beogradska rock’n’roll mašina.

Partibrejkerse su u Beogradu 1982. osnovali godine Zoran Kostić – Cane, bubnjar Goran Bulatović – Manzanera i gitaristi Nebojša Antonijević – Anton i Ljubiša Kostandinović. Nazvali su se Partibrejkers, kako su sami sebe doživljavali.

Prvi nastup imali su 4. listopada 1982. u beogradskom “Dadovu” kao predgrupa sastavu The Fifties, a svoj jedinstven spoj punka, garažnog rocka i bluesa s dvije gitare, bubnjem i glasom bez bas gitare, prvi put su predstavili pjesmom “Radio utopija” na kompilaciji “Ventilator 202” (1983). Singl “1000 godina/Večeras” (1984) najavio je kultni album “Partibrejkers”, jedan od najboljih debija jugoslavenskog rokenrola, koji se pojavljuje u produkciji Dušana Kojića – Koje (Disciplina kičme) i benda, a donosi, osim stvari sa singla, niz Partibrejkers klasika kao “Ulični hodač”, “Ona živi na brdu”, “Gubitnik”, “Ako si…”. Više informacija o koncertu i ulaznicama saznajte na Facebook stranici.

Povodom četvrtog rođendana zagrebačkog kluba Vintage Industrial Bar donosi višednevni rođendanski tulum i program koji će počinje 14. prosinca, a završava u subotu 17. prosinca. Rođendansko slavlje otvarit će u srijedu 14.12. program Good Vibrations, a u subotu 17. prosinca zatvorit će ga Vintage Rock Forces koji će za tu prigodu izvesti preinake najvećih rock standarada. Za detalje rođendanskog programa posjetite Facebook stranicu.

A iz kazališne ponude ovaj tjedan izdvojili bismo predstavu Priče iz Bečke šume koja je na repertoaru kazališta Gavella danas i u četvrtak, 15. prosinca. Najnovija je to predstava kazališta Gavella, nastala pod režisersko palicom mladog režisera Igora Vuka Torbica kojeg zagrebačka publike poznaje preko sjajnog ‘Hinkemanna‘, ali i začudno duhovitog beogradskog ‘Razbijenog krčaga’, pred nama je naslov s potencijalom moćne ansambl-predstave, zagledane u ono što se skriva iza fasade jednog uljuljanog i samodopadnog, a zapravo u sebe nesigurnog i na mržnju spremnog društva.

15289311_1255988267790994_4754085584455363945_o

Priče iz Bečke šume

Priče iz Bečke šume

Priče iz Bečke šume

Učitati još
Zatvori