Yugoworld je Instagram profil koji slavi svakodnevni život u nekadašnjoj Jugoslaviji

Yugoworld je Instagram profil koji slavi svakodnevni život u nekadašnjoj Jugoslaviji

Yugoworld

Kako je izgledao svakodnevni život u Jugoslaviji? Mnogi od nas se sjećaju, a mnogi po nostalgičnim fotografijama, filmovima ili glazbenim spotovima mogu pretpostaviti. Mnogo je zaljubljenika u retro kulturu, a što tehnologija i znanost više napreduju paralelno raste interes za estetikom i slow livingom nekih prijašnjih vremena. Instagram profil simboličnog naziva Yugoworld slavi upravo to – svakodnevni život u Jugoslaviji.

Yugoworld – svakodnevni život u Jugoslaviji

Na ovom profilu možete pronaći stare razglednice i fotografije turističkih destinacija u Hrvatskoj kako su izgledale prije 40 godina ili pak predmete koji su bili u svakodnevnoj uporabi, a sada bi se komotno mogli naći na policama muzeja. Neke od fotografija koje su nam se posebno svidjele iznimno su rijetke, a zanimljivo je vidjeti kako su gradovi, bivše nam države, nekad izgledali. Umjetnost, automobili, tehnologija, glazba, pop kultura – vratite se malo u prošlost i uživajte u ovoj fotogaleriji.

Yugoworld
Yugoworld
Yugoworld

Estetika jednostavnosti

U modernim vremenima mnoge mlađe generacije žude za retro estetikom pa se tako rađaju i neki novi stilovi i trendovi u uređenju interijera, kao što je recimo grandmillennial. Sve to inspirirano je trendovima iz sedamdesetih i osamdesetih. Jugoslavija je bila specifična po tome što nikada nije bila zakinuta za europskim i svjetskim trendovima kao što je to bio slučaj s pojedinim zemljama istočnog bloka. Mnogi od nas i dan danas se sjećaju pojedinih uporabnih predmeta iz tog razdoblja, što zbog toga što su se u uporabi zadržali čak i do kraja devedesetih a što zbog svoje kvalitete i estetike. Nerijetko ćete danas u interijerima zemalja bivše Jugoslavije pronaći upravo takve predmete kao glavne detalje u modernom uređenju interijera. Inspirirajte se kao i mi upravo na ovom Instagram profilu.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori