Svratite ovaj tjedan u Botaničar na izložbu “Linije; Riječi”

Svratite ovaj tjedan u Botaničar na izložbu
“Linije; Riječi”

Definitivno jedno od najdražih urbanih i artsy mjesta u gradu je bar Botaničar na Marulićevom trgu. Osim ugodnom atmosferom, finim izborom pića uvijek nasmijanim konobarima ovo mjesto postala je prava mala kulturna oaza u srcu Zagreba. Zbog predivno uređenog interijera, namještaja i biljaka imat ćete osjećaj da ste zagazili u neko drugo vrijeme i mjesto. U samo par godina zacrtalo se na kartu kultnih mjesta u gradu, a po njihovim kulturnim angažmanima i trudu uvjereni smo da tamo planiraju i ostati. Novi razlog da posjetite Botaničar ovaj tjedan izložba je dviju autorica Lee Begović i Nade Kaurin Knežević “Linije; Riječi”.

Izložba “Linije; Riječi”

Izložba na zidove Botaničara donosi deset diptiha. Svaki diptih čini ilustracija koju prati pjesma. Autorica ilustracija je Lea Bogović a objavljene su u zbirci kratkih priča Dijagnoza Nade Kaurin Knežević, ujedno i autorice pjesama koje su nastale odabirom stranica iz pripadajućih priča uz pomoć jednog crnog markera i osjećaja.

View this post on Instagram

Od jučer u Botaničaru možete pogledati izložbu Linije; Riječi. Autorica ilustracija je Lea Begović, a tekstova Nada Kaurin Knežević. Izložba je nastala iz njihove suradnje na knjizi Dijagnoze, promovirane u Botaničaru. O izložbi Za ovu priliku su se prvo pisale riječi, a temeljem riječi crtale su se linije. Nakon što su zajedno otisnute na površinu, odlučile su zaroniti nazad i ponuditi nešto novo. Riječi su se zagledale u linije, zaljubile se u njihovu golotinju i odlučile u još manje pokušati reći još više. Izložba Linije; Riječi na zidove Botaničara donosi deset diptiha. Svaki diptih čini ilustracija koju prati pjesma. Autorica ilustracija je Lea Bogović a objavljene su u zbirci kratkih priča Dijagnoza Nade Kaurin Knežević, ujedno i autorice pjesama koje su nastale odabirom stranica iz pripadajućih priča uz pomoć jednog crnog markera i osjećaja. Izložba je nastala na ideji da djelo nikad nije završeno te u osjetu publike uvijek doživljava novi početak. Stranice knjiga nanovo oživljavaju čitanjem, ilustracije gledanjem, a dodatnim zahvatom jednog običnog crnog markera se publici daje na raspolaganje i ideja za jedan drugačiji suživot s riječima. Linije će, vjerujemo, same pronaći put do novih oblika. O autoricama Prvo ih je vezao jedan suprug i prijatelj, onda par supijanih večeri, a na kraju su se uvezale jedna za drugu linijama i riječima. Lea je žena, majka i družica koja je crtala ilustracije za Nadine priče. Nada piše, negdje između žene, majke i družice, a za ovu izložbu je ona crtala po svojim tekstovima pjesme za Leine ilustracije. Jedna drugu gurkaju i tješe – svime što može nastati iz linija i riječi. #botanicar #gallery #exhibition #book #illustration #poem #poetry

A post shared by Botaničar (@bar_botanicar) on

O autoricama

Prvo ih je vezao jedan suprug i prijatelj, onda par supijanih večeri, a na kraju su se uvezale jedna za drugu linijama i riječima. Lea je žena, majka i družica koja je crtala ilustracije za Nadine priče. Nada piše, negdje između žene, majke i družice, a za ovu izložbu je ona crtala po svojim tekstovima pjesme za Leine ilustracije. Jedna drugu gurkaju i tješe – svime što može nastati iz linija i riječi.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori