Što nas još čeka pred sam kraja artOmata?

Što nas još čeka pred sam
kraja artOmata?

Ove subote, 22. prosinca prije samog kraja, na programu artOmat-a nalazi se nekoliko zanimljivog i različitog sadržaja.

Slatki kraj artOmata

Uz regularni sajamski program na rasporedu su kreativne radionice posvećene rijetkim umjetničkim tehnikama i samostalnom izrađivanju poklona, promocija uz razgovor o umjetničkoj knjizi te razgovori sa selektiranim izlagačima u okviru programa artOmat Spotlights te večernji program uz DJ Pepi Jogard.

Prostor kreativnih radionica, nezaobilazan dio artOmata, ovaj put je zamišljen kao jednodnevno događanje prema principu sudjelovanja Jump-In. Posjetitelji su pozvani da pronađu slobodno mjesto za stolom i sami se okušaju u nekoj od tehnika ili izradi poklona. Posjetitelji će moći sami osmisliti bajku, personalizirati čokoladnu čestitku, isprobati drevnu kinesku tehniku rezanja slika iz papira poznatu kao “papercut” ili japansku tehniku slikanja na vodi te izraditi „hvatači snova“ tehnikom kružnog tkanja.

Uz radionice se nastavlja i program artOmat Spotlights. ArtOmat Spotlights je serija razgovora sa selektiranim umjetnicima i dizajnerima koji se predstavljaju u okviru prodajno-izložbenog programa. U okviru programa predstavljamo fotografkinju Slavku Pavić te dva izlagača koji predstavljaju kontinuitet rijetkih obiteljskih obrta u suvremenoj interpretaciji MHerzmansy Studio i Dezen Dezen. Razgovore vode kustosi, dizajneri i umjetnici.
Na ovogodišnjem artOmatu izdvajamo promociju i razgovor o izdavaštvu u umjetnosti i umjetničkoj knjizi s dizajnerskim kolektiv Oaza uz gosta Klaudio Štefančić, kustos i urednik serije aBook (umjetničke knjige).
artOmat se u subotu otvara u 11 sati, a večernji program koji traje do 23 sata glazbeno će obilježiti DJ Pepi Jogarde, ali i Low Love Prices, donosno promocijske cijene kod nekoliko izlagača.

Više informacija i raspored radionica i razgovora na linku.

Foto: Karla Jurić

Učitati još
Zatvori