Špansko je dobilo još jedan mural zahvaljujući GNG ekipi

Špansko je dobilo još jedan mural
zahvaljujući GNG ekipi

Ako nam nešto može izmamiti osmijeh na lice onda su to svakako šareni murali na zgradama, a kada inspiraciju za crtanje umjetnici dobiju od najmlađih, cijeli kvart obuče se u prave proljetne boje. I ovoga puta za mural je bila zadužena ekipa poznatog hrvatskog street art festivala Graffiti na Gradele uz podršku City Centra One Zagreb.

Prije nekoliko mjeseci na bloku 2 oslikali su veliki mural od 130 kvadrata o kojem smo već pisali, a ovoga puta platno uličnim umjetnicima bila je fasada Osnovne škole Ante Kovačića. Cijelu subotu vrijedna ekipa crtala je mural na oduševljenje svih prolaznika i stanara ovoga zagrebačkoga kvarta, a kako kaže GNG ekipa, uskoro će na jednoj susjednoj zgradi nastati i novi mural.

“Hvala OŠ Ante Kovačić na pozivu, a ako se pitate otkud ideja za mural, evo i objašnjenja – učenici škole sami su razradili ideju na temelju vrijednosti koje obilježavaju ovu školu (koja je nulte tolerancije na nasilje) te su potom nama i City Center one Zagreb prenijeli svoje želje i evo ga, dobili su svoj mural. Iako se dvorana planira širiti i obnoviti odlučili smo do tada malo uveseliti taj zid, pa jednom kada se sve nadogradi i mi ćemo se vratiti s nečim novim. Hvala svima koji su nas posjetili i podržali, a mi se kroz koji tjedan ponovno vidimo na jednoj zgradi u vašem susjedstvu – neka lokacija do tada ostane tajna”, rekla nam je ekipa iz GNG-a.

Foto: GNG

Učitati još
Zatvori