Kako izgleda jednolinijska umjetnost kroz viziju mlade artistice iz Omana?

Kako izgleda jednolinijska umjetnost kroz
viziju mlade artistice iz Omana?

@kassandradekoning

Unazad nekoliko godina stalno viđamo minimalističke postere koji podsjećaju na oblik ljudskog lica. Jednolinijski crteži brzo su postali popularni jer su ih prve na svoje zidove objesile poznate blogerice. Instagram je postao savršen paravan za mlade umjetnike koji bi svoje karijere gradili puno teže bez omiljene društvene mreže. Jedna u nizu priča bila je i ona mlade djevojke iz Omana.

Shatha Al Dafai u slobodno vrijeme voli crtati, a nakon što je završila diplomski studij na fakultetu Sultana Qaboosa 2016. godine odlučila je svoju karijeru okrenuti u sasvim drugom smjeru. Inženjerka po struci odlučila je slijediti svoju umjetničku stranu i strast prema olovci i papiru. Inspiraciju za slike pronalazila je u različitim ljudskim emocijama. Izrazi lica isprva su krasili postere, a kasnije su preslikani na nakit, maskice za mobitele, majice i samoljepive tetovaže.

Samouka artistica Shatha Al Dafai

@shathadafai

Svoju ljubav prema crtanju Shatha Al Dafai je otkrila tijekom studija inženjerstva. U početku je slobodne trenutke posvećivala maštarenju o umjetničkoj karijeri iako je realnost ukazivala na sasvim drugačiji slijed događaja. Po završetku fakulteta s diplomom u ruci ipak je odlučila slijediti svoje srce i pokrenula je svoju prvu kolekciju jednolinijskih crteža. Talent mlade umjetnice iz Omana brzo su prepoznali brendovi diljem svijeta i samoukoj artistici ponudili zanimljive suradnje. Tako su njezini crteži postali dio modne industrije s umjetničkim twistom. Inspiraciju potražite na njezinom Instagram profilu @shathadafai.

Učitati još
Zatvori