Otvoren je 36 Mountains Studio – novo mjesto za suvremenu umjetnost u Zagrebu

Otvoren je 36 Mountains Studio – novo mjesto za suvremenu umjetnost u Zagrebu

Otvoren je 36 Mountains Studio, novo mjesto za suvremenu umjetnost, koje naglasak daje suvremenom crtežu i ilustraciji, ali je otvoreno i za druge medije. 

36 MS izrastao je iz 36 Mountains Festivala, pod vodstvom umjetnice Jelene Bando, višegodišnjeg projekta koji se posljednjih šest godina održava u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika u Zagrebu i koji je kroz godine svog održavanja okupio preko 300 umjetnika iz cijelog svijeta. 36 MS je zamišljen kao mjesto gdje se organiziraju samostalne i skupne izložbe mladih i etabliranih hrvatskih i međunarodnih umjetnika, gdje se po pristupačnim cijenama mogu kupiti umjetnička djela umjetnika i time podržati njihov rad.

Organizacijski tim 36 Mountains Festivala odlučio se na angažman oko ovog cjelogodišnjeg izložbenog projekta imajući na umu da zainteresiranoj publici nedostaje ovakav tip sadržaja, kao i zbog odličnih reakcija na dosadašnja festivalska izdanja i novonastalu situaciju oko epidemije bolesti COVID – 19. Glavni postav 36 MS su grafike izrađene u tehnici sitotiska, koje su se počele izrađivati od 2016. godine zajedno s umjetnicima koji su izlagali na 36 Mountains Festivalu. Do sada su se na ovaj način predstavljali Apolonija Lučić, Ena Jurov, Dunja Janković, Klarxy, Tea Jurišić, Rina Barbarić, Miron Milić, Mina Fina, Davor Gromilović, Jelena Bando i mnogi drugi umjetnici. Ideja je bila ponuditi ekskluzivna rukom otisnuta umjetnička djela u malim izdanjima od 36 printova, te stvoriti platformu na kojoj bi svima omogućili visokokvalitetnu umjetnost dostupnom.
Svratite do 36 Mountains Studio u Vlaškoj 103, svakog radnog dana od 16 do 20 sati i subotom od 10 do 14 sati.

Foto: Apolonija Lučić

Učitati još
Zatvori