Milla&Milli Waves komoda za piće na Tjednu dizajna Zagreb

Milla&Milli Waves komoda za piće
na Tjednu dizajna Zagreb

Na Tjednu dizajna Zagreb, koji se održava do 12. svibnja u Tehničkom muzeju Nikola Tesla, održano je Milla&Milli druženje, tijekom kojeg su se posjetitelji mogli upoznati sa zanimljivim procesom nastanka jedinstvenog hrvatskoga namještaja – od ideje, do realizacije.

Milla&Milli namještaj proizvodi tvrtka Mundus Viridis, koju su osnovali Ksenija i Ivić Pašalić, sa željom pozicioniranja hrvatske proizvodnje namještaja na svjetskome tržištu.

MILLA&MILLI NA TJEDNU DIZAJNA ZAGREB

Krajem ožujka, komoda za pića Waves, koja je izložena na ovogodišnjem Tjednu dizajna Zagreb, nagrađena je prestižnom nagradom RedDot za produkt dizajn, čime je postala ovogodišnji pobjednik u kategoriji namještaja za dom i sjedenje. Dizajn namještaja Milla&Milli potpisuju hrvatski dizajneri Maša Vukmanović, Jelena Lukač Kirš i Jakov Šrajer, iz kolektiva Thinkobjects.

Na izložbi u Hali V Tehničkoga muzeja Nikola Tesla, posjetitelji mogu razgledati vremensku crtu nastanka proizvoda – od skica i crteža, do gotove komode, kao i odabrane komade iz Offset serije.

Druženje organizirano na Tjednu dizajna Zagreb drugo je predstavljanje Milla&Milli namještaja u Hrvatskoj – prvo je bio na zagrebačkom sajmu Ambienta 2018, kada je serija Offset dobila je nagradu Mobil optimum.
Serija Waves imala je svjetsku premijeru na sajmu namještaja Imm Cologne Kölnu, gdje se istaknula inovativnim dizajnom i preciznom izvedbom.

Dizajneri Jelena Lukač Kirš, Jakov Šrajer i Maša Vukmanović

Važno je naglasiti kako su blagovaonski stolovi, komode za piće, rasvjeta te mali predmeti za svakodnevnu upotrebu, izrađeni od hrvatskog masiva najviše kvalitete, koji posjeduje visoki ekološki FSC® certifikat.

Katalog namještaja Milla&Milli može se preuzeti na stranici millamilli.com, a namještaj će se moći naručiti putem iste mrežne stranice

Ivić i Ksenija Pašalić
Učitati još
Zatvori