Jako cool umjetnička instalacija u Milanu

Impresivna umjetnička instalacija na milan design week 2019

Danas je posljednji dan jednog od najvećih dizajnerskih događanja u Europi i svijetu – Milan Design Week 2019. Sav svjetski dizajn slije se u jednom tjednu u godini u ovaj talijanski grad, preteču svega lijepog, inovativnog, drugačijeg i novog. Preko dvije tisuće izlagača iz 165 zemalja pokazali su javnosti i posjetiteljima svoja dizajnerska postignuća.

No Milan Design Week tijekom svog trajanja u grad donosi i mnoge intervencije, a jedna nas je oduševila. Umjetnička, reljefna instalacija u javnom prostoru umjetnika, kipara Alexa Chinnecka, nikoga nije ostavila ravnodušnim. Na adresi  Via Tortona 31 u Milanu, svi prolaznici, a posebno svi namjernici, uočit će neobičnu fasadu koja kao da se ogulila sa zgrade i iza sebe ostavila čistu plohu zida koja tijekom večernjih sati donosi i svjetlosni ugođaj. Instalacija naziva A sprinkle of night and a spoonful of night samo je jedan od umjetnikovih impresivih radova.

Preko 200000 ljudi je posjetilo navedenu adresu, samo da bi vidjeli instalaciju tijekom posljednjih šest dana. Instalacija ne bi živjela bez publike i ne bi potakla interes šire javnosti (one u stvarnom svijetu, no i onom virtualnom, digitalnom). Kako je i sam autor napisao na svojem službenom Instagram profilu – Ambition gives birth to an idea but collaboration makes it grow – tako ovaj rad ne bi mogao biti realiziran bez podrške IQOS tima, Milan Design Week tima i same publike.

Njegov rad i djelo možete pratiti putem Instagramaalexchinneck.com.

Foto: Marc Wilmot

0