Danas se u Uraniji otvara skroz cool izložba koju planiramo posjetiti ovog vikenda

Danas se u Uraniji otvara skroz cool izložba koju planiramo posjetiti ovog vikenda

Otkad se otvorila prošlog proljeća, Urania na zagrebačkom Kvatriću postala je omiljeno kulturno središte. U tom se impresivnom prostoru redovito održavaju predstave, promocije, prikazuju se filmovi i održavaju razni umjetnički programi, ali uvijek s malim twistom zbog čega je kulturna ponuda Uranije sve samo ne monotona. Za razliku od gradskih muzeja, kazališta i velikih kino kompleksa, program u Uraniji uvijek nosi dozu originalnosti i na isti nećete naići na drugim mjestima.

Ovog vikenda održava se jedna upravo takva – sasvim jedinstvena – izložba. Pomalo atipična vizualna priča jedna je od onih koju jednostavno morate doživjeti! Genijalni vizuali i djelići pjesništva upečatljivi su dio ove multimedijske izložbe. U nastavku vam donosimo sneek peak ove cool izložbe koju je teško opisati riječima, ali svakako je želimo posjetiti ovog vikenda. Nema službenog otvaranja za javnost, već je možete razgledati u Uraniji sve do 26. rujna.

“#johndurakwashere je platforma za promociju poezije kako bi se ona približila novim čitateljima. #johndurakwashere je 10. obljetnica izlaska samizdat zbirke, po svoj prilici, nedovršene smjese riječi, priča i pjesama. #johndurakwashere je multimedijska izložba u nastajanju & nestajanju.

Prihvatite poziv u poetski svijet s narativnim grananjima pod utjecajem teorije kaosa. Prošetajte virtualnim vrtom sa stazama koje se račvaju uz osjećaj participirajuće poetike. Marinirajte svoja osjetila stihovima sirovo-brutalne nježnosti i doživite poeziju kao objet d’art. Zaglibite u petlji iščitavanja devastirajućih stihova prodajno-donacijskih proporcija……jer katastrofa je uvijek prvi stih ljubavne pjesme!

John Durak je dvonožni sisavac izrazitih grafomanskih sposobnosti o kojem se gotovo ništa ne zna.

Foto: Promo

Učitati još
Zatvori