Hrvatski arhitekt na prestižnoj svjetskoj izložbi

Hrvatski arhitekt na prestižnoj
svjetskoj izložbi

Expo Milano 2015. održat će se od 1. svibnja do 31. listopada 2015. Tijekom tih šet mjeseci Milano će postati platforma globalnog predstavljanja preko 140 zemalja koje će predstaviti najbolje od tehnologije i kreativnosti. Očekuje se preko 20 milijuna posjetitelja na 1.1 milijuna kvadrantnih metera izložbenog prostora. Expo Milano 2015. platforma je za razmjenu ideja i rješenja koja stimuliraju kreativnost i inovativnost kreativnih i tehnoloških snaga svake zemlje sudionice.

Marko BRajović naslovna

Nakon uspješnih projekata u Milanu, Miamiju, Dubaiju, Shanghaiju, Barceloni, Rio de Janeiru i São Paulu Atelier Marka Brajovića u suradnji sa Studiom Artur Casas angažiran je na ovom velikom i zahtjevnom projektu koji predstavlja državu Brazil na ovoj prestižnoj svjetskoj izložbi.

Marko BRajović post

Država Brazil odlučila je naglasiti svoju raznolikost na Expou te su angažirani Studio Arthur Casas i Atelier Marko Brajović kako bi napravili paviljon vodeći se mišlju “hraneći svijet rješenjima” što je ovogodišnji moto Expoa. Moto Expoa savršeno se nadopunjuje s tri postulata kojima se vodi Atelier Marko Brajović, biheviorizam, fenomenologija i biomimikrija, tj. kreativno nadopunjavanje ljudskog, prirodnog i djelovanja fizike u njihovim radovima.

Atelier Marko Brajović osnovan je 2009. godine te ima urede u Sao Paolu i Barceloni. Atelier je multidisciplinaran kreativni studio specijaliziran za scenografiju, produkt dizajn, arhitekturu i kreativno vođenje, osnovao ga je arhitekt Marko Brajović. Nakon srednje talijanske gimnazije u Rovinju Marko je upisao arhitekturu u Veneciji. Uslijedio je magisterij iz audio-vizualnih umjetnosti u Barceloni u kojoj je proveo osam godina. Nakon Barcelone karijeru je nastavio u Brazilu  te je otvorio svoj projektni studio Atelier Marko Brajović.

Iznimno uspješan, nagrađivan i cijenjen autor  na svjetskoj kreativnoj sceni kod nas je malo poznat te je posjet Expo Milan 2015. dobar izgovor za upoznat naše kreativne snage koje suvereno vladaju svjetskom kreativnom scenom.

Foto: Studio Arthur Casas

Učitati još
Zatvori