Pronašli smo najbolje blogove uz čiju će pomoć vaše fotografije svaki put biti savršene

Pronašli smo najbolje blogove uz čiju će pomoć vaše fotografije svaki put biti savršene

Dolaskom ljeta i godišnjih odmora mnogi od nas će se zaputiti na more, ali i neke možda malo udaljenije destinacije. Jedna od stavki na koju uvijek mislimo nakon što je put isplaniran, jest i kako najbolje ovjekovječiti trenutke koje smo tamo proživjeli. Upravo su fotografije uspomena koja će trajati. Srećom, danas svatko od nas odličnu kameru ima u sklopu svog smartphonea te je ulaganje u fotoaparate za mnoge ljude postalo stvar prošlosti.

Međutim, bez obzira imate li profesionalnu opremu ili mobitel, postoje određena pravila uz koja će vam svaka fotografija izgledati savršeno. Osim brojnih tutoriala koji postoje, tu su i blogeri koji se trude prenijeti svoje znanje o fotografiji. Za vas smo pronašli neke od najboljih.

The Photo Argus

Blog koji vam može poslužiti kao inspiracija svakako je The Photo Argus. Korisne informacije profesionalaca, prekrasne fotografije i kompletni procesi nastanka fotografija samo su dio onoga što možete pronaći na ovom blogu. Pokretači bloga ističu kako se vode idejom kako nijedan fotograf ne bi trebao stajati sam za sebe, odnosno kako je najbolje učiti i razvijati se u zajednici. A blog The Photo Argus to svakako je.

Photo Focus

Photo Focus je blog koji je koncentriran na originalni sadržaj profesionalnih fotografa, kroz koji daju savjete svojim čitateljima. Ono što na ovom blogu možete naučiti je, primjerice, kako osvjetljenje utječe na fotografiju i kako ga dovesti do savršenstva. Tutorijali, ali i savjeti oko kupnje opreme za one koji žele malo više uroniti u svijet fotografije samo su dio onoga što nudi Photo Focus.

Digital Photography School

Jedan od najpopularnijih i najdugovječnijih blogova svakako je Digital Photography School. Pokrenuo ga je Darren Rowse, entuzijast koji je želio prenijeti znanje svima koji bi se htjeli okušati u fotografiji, a ne znaju otkuda bi krenuli. Brojni gosti na blogu svakodnevno s čitateljima dijele neke svoje savjete kako izvući najviše od svake fotografije, a radovi koje objavljuju svakako vam mogu poslužiti kao izvor inspiracije.

Expert Photography

Expert Photography je blog koji je pokrenuo samouki fotograf, koji je učinio jednu odličnu stvar. Želio je proces učenja o fotografiji učiniti jednostavnijim, odnosno prilagođenim i totalnim početnicima. U tome je i uspio, budući da je Expert Photography danas jedan od čitanijih blogova. Proces nastanka fotografije opisan je u detaljnim koracima, a blog nudi platformu na kojoj učenje ide jednostavno i brzo. Tu su primjeri na radovima brojnih fotografa, a savjeti su podijeljeni u segmente kao što su Fotografija za početnike, Makro fotografija, Portreti i drugo.

Popular Photography

Iako je Popular Photography najprije bio magazin u tiskanom izdanju, sada je postao jedan od boljih blogova koji se bave fotografijom. Tutorijali, galerije i savjeti profesionalaca privukli su velik broj čitatelja. Apstraktna i arhitektonska fotografija, kako urediti fotografiju te kako izvući ono najbolje iz kamere u mobitelu samo su neki od savjeta koje ćete pronaći na ovom blogu.

Foto: Unsplash, Instagram

Učitati još
Zatvori