Što vas sve čeka od društvenih događanja sljedeći tjedan?

Što vas sve čeka od društvenih
događanja sljedeći tjedan?

serkan-turk-463683

Pred nama je tjedan pun uzbudljivih događanja – završetak je Fašnika, a i Valentinovo je iza ugla – od koncerata pod maskama i romantičnih jazz večeri – izbor izlazaka je stvarno velik. Vi se samo trebate odlučiti jeste li raspoloženi za neko veće ili intimnije događanje i u društvu voljene osobe cijeli tjedan možete provesti u fantastičnom raspoloženju, popraćenom odličnom glazbom i drugim sadržajem.

Mardi Gras Carnival

U utorak, 13. veljače doživite atmosferu legendarnog Mardi Gras karnevala u Boogie-u. Mardi Gras ili takozvani ‘Debeli utorak’ se održava u tjednima između Tri kralja i Pepelnice korijene vuče iz rimskog doba. Nigdje se u SAD-u karneval ne slavi kao u New Orleansu, koji je poznat po svojim paradama i zabavama u kojemu nastupaju mnogobrojni brass bandovi te posjetitelji plešu i uživaju u cjelokupnoj karnevalskoj atmosferi. U Boogie-u doživite mirise i okuse te najvažnije, glazbu New Orleansa uz odličan Jegermaister Brass Band koji okuplja impresivnu postavu glazbenika od osam članova. Nastupi Jägermeister Brass Benda pretvaraju svaki prostor u nezaboravne tulume, a članovi benda nerijetko se spuštaju s pozornice i rado se priključuju brojnim posjetiteljima plešući zajedno uz ritmove najvećih svjetskih hitova.
Samo za ovu večer naš poznati DJ i gurman Ozren Kanceljak Kanca sprema jambalayu, čuveni specijalitet New Orleansa. Robert Mareković, Ozren Kanceljak i Tomo Ricov puštaju glazbu nakon banda.

Valentinovo u Boogieju

Iznimno nam je zadovoljstvo da nam baš na Valentinovo nastupa talentirana jazz pijanistica i vokalistica Lana Janjanin! Lana nam je za Valentinovo pripremila ‘ljubavni jazz & soul mix’ s ponekom originalnom kompozicijom. U triju su isto tako mladi i talentirani glazbenici, bečki studenti – Marko Ferlan na basu i Lukas Fellner na bubnjevima. Lana dolazi iz obitelji svjetski priznatih klasičnih pijanista pa je tako završila studij klasične i medijske kompozicije na Univerzitetu za glazbu i primijenjenu umjetnost u Beču iako je njena istinska ljubav jazz glazba i live nastupi. Do sada je sa svojim kompozicijama nastupala s HRT Big Bandom, ORF Vienna Symphony Orchestra i violinskim virtuozom Roby Lakatosem.

IMG_8154

Fašnik i Valentinovo u MUO-u

U utorak, 13. veljače 2018., na sam fašnik možete doći između 10 i 19 sati u Kreativnu radionicu Pedagoškog odjela Muzeja za umjetnost i obrt i na brzinu izraditi masku. Ovdje ćete biti fotografirani i izloženi na muzejskim mrežama. Tema će biti inspirirana izložbama Balet i strast- donacija Jelka Yureshe te Akiko Sato: Draw Attention! Izložba za crtanje u Stalnom postavu. Nakon toga možete nastaviti dalje i praviti se važni s vašom kulturnom maskom.

Ovog Valentinova Muzej za umjetnosti i obrt pripremio je za sve zaljubljene parove ljubavni paket ulaznica- jedan par uz jednu kupljenu ulaznicu moći će uživati u inspirativnoj ljubavnoj priči zagrebačkog baletnog umjetnika Jelka Yureshe i njegove plesne i životne partnerice Belinde Wright s kojom je plesao neke od najljepših baleta 20. stoljeća. Uz ovu jedinstvenu izložbu koja je otvorena do 18. veljače, Muzej poziva na uživanje u razgledu ostalih izložbi i stalnog postava Muzeja.

john-pavlish-naslovna

Beauty Within

Izložba, koja će se održavati u periodu od 13. do 20. veljače u Galeriji Kranjčar, donosi deset crno-bijelih portreta velikog formata deset predstavnica javnog života, koje autoru izložbe prezentiraju trenutak u vremenu u kojem u svom prirodnom i opuštenom izdanju otkrivaju „pravu sebe“. Iako javnosti vrlo dobro poznate s malih ekrana i svjetala pozornice, Jelena Rozga, Jelena Veljača, Tihana Harapin Zalepugin, Anamarija Brkić, Iva Radić, Judita Franković, Ljupka Gojić, Sara Renar, Ana Radišić i Antonija Matković pred objektiv Johna Pavlisha izašle su bez šminke i stilizirane kose, kako bi autor mogao što bolje zabilježiti njihovu unutarnju ljepotu i ispričati dublju i intimniju priču o svakoj od njih. Izložba Johna Pavlisha Beauty Within – powered by Jana kolagen beauty može se pogledati u Galeriji Kranjčar od 13. do 20. veljače u vremenu od 11,00 do 19,00 sati. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

making-4

22861817_824967197687715_1043174928072079770_o

The Sonics u Vintage Industrial Baru

Kad god se spomenu garažni rock, punk, hard rock ili grunge opći je konsenzus da bi bez jednog imena budućnost navedenih glazbenih pravaca bila i više nego upitna. Još je davne 1960. u Tacomi, gradu smještenom 50 km južno od Seattlea, gitarist Larry Parypa sa svojim srednjoškolskim prijateljima, uz pomoć brata i mame pokrenuo u početku instrumentalne The Sonics, bend koji je rock’n’rollu udahnuo divlju energiju kakva se dotad nije mogla ni zamisliti.

Ovo će im biti druga europska turneja kojom promoviraju navedeni album, a u sklopu koje 13.2.2018. dolaze u zagrebački Vintage Industrial Bar. Ulaznice se mogu kupiti u Dirty Old Empireu (Tratinska 18) i Rockmarku (Berislavićeva 13), a ulaznice su dostupne i preko web stranica Dirty Old Shopa i Rockmarka.

Living Room Sessions – Nina Romić i Billie Joan

Za dan zaljubljenih, u srijedu 14. veljače Vintage Industrial Bar sprema drugo izdanje Living Room Sessionsa, a ovaj put su sparili dvije vrhunske kantautorice, iz Zagreba Nina Romić i iz Splita Billie Joan. Ove dvije dame će vas zagrijat na najzaljubljeniji ili možda za nekog najnezaljubljeniji dan.

Boilers Quartet u KCM-u

Prošlo je dugo vremena otkad je Boilers Quartet zadnji put svirao i sada ćete ih imati prilike poslušati u Kulturnom centru Mesnička 15. veljače. Ne propustite zaista spektakularnu večer u intimnom i toplom ambijentu za koji je ovaj kvartet kao stvoren. Broj stolica ograničen je na 40 (!), s time da kada kupite kartu, bit ćete smješteni za stol gdje ima slobodnih mjesta ako dolazite sami ili u paru. Karta za stol i stolicu jest 70 kn.

Obrovac Tamara

FonoKinoteka

Tamara Obrovac vraća se pred zagrebačku publiku s jednom od svojih najstarijih glazbenih formacija u kojoj joj društvo čine izvrsni glazbenici Matija Dedić na klaviru, Krunoslav Levačić na bubnjevima te Žiga Golob na kontrabasu. Ova iznimna četvorka, pod nazivom Tamara Obrovac Quartet, održat će 16. veljače u Kinoteci mali i intiman koncert koji spada u kategoriju glazbenih poslastica koje se nikako ne propuštaju. Bit će to ujedno i treće izdanje FonoKinoteke, glazbenog programa kina Kinoteka koji jednom mjesečno ugošćuje iznimne glazbenike, autore i kantautore te njihove projekte posvećene glazbi i zvuku.

Foto: Hans Vivek / Unsplash, Journal arhiva

Učitati još
Zatvori