Unikatni i personalizirani novčići s hrvatskim potpisom kao originalan poklon dragoj osobi

Unikatni i personalizirani novčići s hrvatskim potpisom kao originalan poklon dragoj osobi

Poznato je kako su se zlatnici i srebrnjaci nekada poklanjali za razne prigode poput krštenja, pričesti i vjenčanja. Riječ je o jedinstvenom i originalnom poklonu koji možete personalizirati, a upravo time se bavi hrvatski brend CROIN iza kojeg stoji Marija Ceraj.

“Prije dosta godina na poklon sam dobila jedan predivan novčić, odnosno zlatnik za uspomenu i zaštitu. Bio je to zlatnik blaženog Alojzija Stepinca kojeg sam skrivenog u kutijici čuvala dugi niz godina. Puno godina kasnije bila sam pozvana na jedno glamurozno vjenčanje pa se nametnulo pitanje što bi bilo dovoljno posebno pokloniti jednoj plemićkoj obitelji? Pala mi je na pamet ideja o novčiću koji bi bio napravljen samo za mladence i to od plemenitog metala koji će istovremeno biti moderan, ali dovoljno podsjećati na tradiciju i biti trajna, vrijedna uspomena u njihovoj obitelji”, započinje Marija svoju priču oko toga kako je nastao CROIN.

Od ideje do realizacije

Imala je super ideju, ali realizacija nije bila nimalo jednostavna. “Budući da sam imala dovoljno vremena do tog vjenčanja, dala sam si truda i poslala popriličan broj upita brojnim zlatarima i umjetnicima. Vizualan dio novčića pokušala sam prenijeti u ilustraciju i nastojala osmisliti prigodnu ambalažu. Ta ideja da će mladenci dobiti jedinstveni vlastiti novčić kao trajnu uspomenu me toliko nosila da nisam odustajala ni kad su svi odgovori na mogućnost izrade personaliziranog zlatnika bili negativni. Osim jednog. Radilo se o ponudi da pokušamo ‘zajedničkim snagama’ pa ćemo vidjeti što će ispasti”, dodala je.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CROIN (@croin.hr) on

Sam proces izrade bio je prilično skup pa je Marija pokušala u suradnji sa zlatarom osmisliti neki pristupačniji način i dodatno razraditi ideju poklona. “Rezultat je bio sjajan, čak i iznad očekivanog, baš onako luksuzan. Dodatna stvar koja je svakoga do sada oduševila je ambalaža koju smo također zajedno osmislili. Tu priča nije stala jer mi je nakon toga trebao još jedan specijalan poslovni poklon, a zatim se dogodila suradnja. Zlatar je u međuvremenu dobio još upita za takvu vrstu posla pa je predložio da nastavim crtati personalizirane skice novčića prema željama klijenata”, ispričala nam je Marija.

Croin – hrvatski novčić

CROIN je nastao kao originalan proizvod koji svojim motivima odražava kako tradiciju tako i spoj hrvatske kulturne baštine, ručnog rada, vrhunske kvalitete izrade, ali i trajnu materijalnu vrijednost čija kupnja prestavlja jedan oblik trajnog ulaganja u budućnost. Riječi ‘Croatia‘ i ‘Coin‘ spojili su sasvim slučajno i tako je nastao Croin, riječ koja najbolje opisuje proizvod, a to je hrvatski novčić.

Od velike je važnosti da svaki detalj poklona bude profinjen i sa stilom, zato veliku pažnju posvećuju izradi, kao i samom stalku u kojem će CROIN ostati sačuvan, a ujedno može biti izložen kao ukras i vizualno obogatiti životni prostor u kojem se nalazi. Motivi su osmišljeni na moderan način i prikaz su najpoznatijih lokacija i znamenitosti u Hrvatskoj i šire, ali i prigodnih životnih trenutaka kojih se svi rado sjećamo. Marija svakoj skici nastoji dati osobni pečat, a nakon izrade postoji dodatna mogućnost upisivanja posvete ili poruke na prozirnom stalku kako bi se ovjekovječili najrazličitiji spomena vrijedni trenuci.

Spoj inovacije i tradicije

Filozofija se veže na istraživanje i predstavljanje Lijepe naše jer je želja bila spojiti inovaciju i tradiciju. Srebrnjake izrađuju od čistog srebra promjera 32 milimetra i težine 12 grama, a istih dimenzija izrađuju i zlatnike finoće 986/1000. Cijena se kreće ovisno o cijeni plemenitih metala na burzi, no okvirno je to oko 200 eura za jedinstven, personalizirani srebrnjak, 120 eura za tipske srebrnjake koje imaju u ponudi te 700 eura za unikatan CROIN napravljen u zlatu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CROIN (@croin.hr) on

“Danas mogu reći kako mi izrada unikatnog novčića pričinjava najveće zadovoljstvo, a posebno me veseli custom made način suradnje prema našim kupcima. Puno učim o zlatarstvu i zahvaljujući sada već mom prijatelju zlataru, osim odlične profesionalne suradnje stvorili smo nova prijateljstva i poštovanje, uz njega od samog početka imam apsolutnu podršku kao i slobodu u svojim zamislima, što mi iznimno puno znači. Cilj nam je CROIN predstaviti kao hrvatski suvenir koji prikazuje znamenitosti i kulturno materijalno i nematerijalno nasljeđe. Krećemo od toga da najviše od svega volimo darivati drage osobe u našim životima pa nam je želja da to čine i drugi, a CROIN je zaista detalj koji odiše prvenstveno kvalitetom, originalnošću i nadasve impresivnim dizajnom“, zaključuje Marija.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CROIN (@croin.hr) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CROIN (@croin.hr) on

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori