Umjetnik koji osvaja gradske zidove prekrasnim klasičnim slikama

Umjetnik koji osvaja gradske zidove
prekrasnim klasičnim slikama

Čaroban street art Juliena de Casabianca

Prije dvije godine, na ljeto 2017. street art (između ostalog) umjetnik Julien de Casabianca obilježio je grad Zagreb s prekrasnim muralima. Tada smo ga pratili po više lokacija i svaki put ostali impresionirani, čak ponekad i bez daha (kao što je bio slučaj kod murala na Dolcu). Pratili smo ga od punkta do punkta i ne samo popisali već i fotoaparatom zabilježili sve njegove zagrebačke uratke. Podsjetite se na njih ovdje.

No, Julien, naravno nije tu stao. Nastavio je ukrašavati druge gradove i činiti ih još ljepšima, a neke i spektakularnim kulturnim turističkim atrakcijama! Tako je nakon zagrebačke intervencije u prostoru nastavio sa street art djelovanjem u La Roche-sur-Yon i Nancy, Francuska, Beogradu i Novom Sadu, Srbija, Instambul, Turska, Sofiji, Bugarska, Norveškoj, Amer
ici i dr. Njegov Outings project živi i dalje i radi ono što mora – a to je da umjetnička djela iz uzeja vani van na ulicu, povećava ih na zidovima, fasadama i inkorporira u svakodnevicu građana.

Samo se nadamo da neće stati i da će se uskoro vratiti u Zagreb i ‘izvaditi’ djela starih i klasičnih majstora na ulicu.

Učitati još
Zatvori