Sutra u Šibeniku gledamo divnu predstavu na bajkovitoj Tvrđavi Barone

Sutra u Šibeniku gledamo divnu predstavu
na bajkovitoj Tvrđavi Barone

Ako se nalazite u blizini Šibenika, imamo odličnu ideju za večernji izlazak u bajkoviti grad na našoj obali. Početkom ovog tjedna otvorio se deseti Šibenski Dance Festival koji i ove godine donosi odličan program i priliku da uživamo u umjetnosti uz najljepše kulise.

Na tri divne lokacije, Tvrđavi sv. Mihovila, Kući umjetnosti Arsen i Tvrđavi Barone, imamo još nekoliko dana svjedočiti malom umjetničkom spektaklu. Nakon predstave Plamteća voda koja je ŠDF-u dala moto Ples pomiče granice, u grad stiže mađarska senzacija You and the World.

Predstava koju ne želimo propustiti

Predstavom You and the World, koreograf Zoltan Fodor i mađarska plesna kompanija Inversedance odaju počast radu pjesnika i prevoditelja Lőrinca Szabóa u povodu 120. godišnjice njegova rođenja. „Ti i svijet“ predstava je nadahnuta pjesmama iz zbirke istoga naslova. Predstava nadilazi konkretne riječi i daje prostor za slobodno tumačenje. Koreograf nastoji slijediti pjesnikovu trostruku tematizaciju sustava odnosa u kojem je pored „ja“ definirano i „vi“ u odnosu na “ja” te okruženje u kojem to dvoje egzistira. Ovaj trodiobni odnos pruža priliku za prilično intimno otvaranje u kojem „ja“ kroz razgovor sa samim sobom promatra podsvjesne želje i ograničenja „ti“ kao vanjskog promatrača.

Plesnu kompaniju Inversedance Zoltán Fodora osnovala je Mađarska zaklada za izvedbene i kreativne umjetnosti. Članovi su nagrađivani samostalni plesni umjetnici pod vodstvom plesača i koreografa Zoltana Fodora.

Sve informacije o festivalu i cijeli raspored pronađite ovdje.

Foto: Krisztina Csendesz

Učitati još
Zatvori