Umjetnost Gaelle Gottwald na
izložbi u Kutini

U Muzeju Moslavine u Kutini, 4. rujna u 20 sati umjetnica Gaella Gottwald otvorit će svoju retrospektivnu izložbu, svoju prvu samostalnu izložbu u gradu Kutini.

gaella naslovna

Sirena, plakat izložbe

Gaella Gottwald je likovna umjetnica rođena u Kanadi 1975. godine, no porijeklom je Hrvatica. Snažne veze sa Hrvatskom dovele su ju u Hrvatsku prije nekoliko godina gdje je i izabrana za ravnateljicu Hrvatskog društva likovnih umjetnika 2010. godine te je dužnost obnašala do 2014. godine. Školovala se u SAD-u, Češkoj i Italiji te je radila u raznim umjetničkim institucijama. Majka Hrvatica i otac Indijac upoznali su se u Kanadi gdje je Gaella i rođena. Kao malu, roditelji su je odveli baki u Kutinu gdje je i odrastala tako da ova retrospektiva nije slučajno u Muzeju Moslavine u Kutini.

bird eye view

Birds Eye View

Još jedan aspekt njezinog rada je jako bitan, a to su putovanja. Gaella je živjela u petanaestak gradova, desetak država te svake godine provodio dio vremena u drugoj zemlji gdje surađuje s lokalnim ljudima. Čvrsto vjeruje da umjetnost donosi socijalnu dobrotu te uvijek promiče socijalnu i ekološku osviještenost kao i nastojanje očuvanja kulturnog nasljeđa.

gaella 4

Monkey Business

Na izložbi će posjetitelji moći vidjeti prvi put izložene radove u tehnici batik koje je radila na Baliju s tradicionalnim obrtima, također će biti izloženi slike i crteži u različitim tehnikama koji su povezani s različitim zemljama, a otvorenje izložbe popratit će i glazbeni dio – nastup zbora. Izložba će se moći pogledati do 25. rujna, svaki dan osim ponedjeljka. Ulaz u muzej je besplatan. Više o radu Gaelle Gottwald možete saznati na gaellagottwald.com.

gaella batik 2

Batik

gaella batik 1

Batik

Foto: gaellagottwald.com

Učitati još
Zatvori