Odlična ulična umjetnost u Rimu

Odlična ulična umjetnost u Rimu

Street Heart projekt koji vode kustosi Marta Gargiulo i Massimo Scrocca iz Galleria Varsi u suradnji s Marco Gallottaa predstavlja svoje treće izdanje na ulicama Rima, u Torpignattara / Pigneto okrugu. Ovoga puta surađuju s Etnikom, talijanskošvedskim umjetnikom.

street heratnaslovna 2

Projekt je realiziran uz pomoć 5. Općine grada Rima te dovodi Etnika koji na zgradi u Via Bartolomeo Perestrello slika veliki mural. Kako izgled kada se umjetnik primi takvog velikog i zahtjevnog zadatka pogledajte u videu:

Etnik je pseudonim umjetnika Alessandra Battiste. Alessandro je razvio svoj ukus i stil živeći u Firenci 1980-ih godina i to prije nego je postao dio ‘underground’ graffiti scene i kulture. Studio je smjestio u Firenci, no stalno je putovao po Europi i Americi gdje je tražio najbolje lokacije za svoje radove.

street heart3

Prije deset godina započeo je svoj projekt ‘Prospectice Cities’ prema kojemu se većina njegovih radova referira. Svaki rad je drugačiji 3D grad. Efekt geometrije i arhitekturalne ilustracije (na samim građevinama) djeluje prilično nadrealno i fantastično. U istoj maniri pristupio je i Street Heart projektu te napravio veliki geometrijski mural u Rimu.

street heart 2

street heart naslovna

street heart 5

street heart1

Foto: Galleria Varsi

Učitati još
Zatvori