Ove subote pogledajte premijeru nove drame Tene Štivičić

Ove subote pogledajte premijeru nove
drame Tene Štivičić

tri zime post

Poslije londonske praizvedbe u prestižnome londonskom Nacionalnom kazalištu i nekoliko značajnih svjetskih kazališnih nagrada, drama Tri zime nagrađivane Tene Štivičić premijerno će biti prikazana ove subote, 30. travnja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Jadranka Đokić i Ksenija Marinković

Jadranka Đokić i Ksenija Marinković

Režiju predstave potpisuje Ivica Buljan, dok je asistent redatelja Paolo Tišljarić, dramaturginja Mirna Rustemović, scenograf Aleksandar Denić, kostimografkinja Ana Savić Gecan, skladatelj Mitja Vrhovnik Smrekar, dizajn svjetla SONDA4, a video dizajner je Toni Soprano. U drami glume Ksenija Marinković, Dragan Despot, Jadranka Đokić, Luca Anić, Barbara Vicković, Mislav Čavajda, Bojan Navojec, Nina Violić, Franjo Kuhar, Siniša Popović, Mada Peršić, Silvio Vovk, Alma Prica i Slavko Juraga.

Nina Violić

Nina Violić

Drama Tri zime praizvedena je 26. studenoga 2014. u The National Theatre u Londonu, na jednoj od najznačajnijih europskih pozornica. Tena Štivičić hrabro je predstavila prijelomne trenutke svoje osobne i hrvatske povijesti engleskoj publici koja ju je prepoznala na mnogo širemu planu od uskoga teritorijalnog konteksta, o čemu svjedoče odlične kritike i brojne preporuke. Drama je u New Yorku osvojila The Susan Smith Blackburn Prize, uglednu nagradu s dugom tradicijom koja se dodjeljuje dramatičarkama koje pišu na engleskome jeziku. Tena Štivičić autorica je brojnih nagrađivanih drama koje su uspješno i često igrane kod nas, ali i na drugim jezicima i pozornicama.

tri zime 3 post

Sve informacije o kartama i rasporedu predstava možete saznati na hnk.hr.

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori