Tri dana kulture u Rijeci

Tri dana kulture u Rijeci

U sklopu Six Martinis Spring Secrets koncepta, u četvrtak 19. ožujka s početkom u 19 sati održat će se otvorenje “Preklapanja”, izložbe vizualnih radova tri riječka umjetnika/ce nastalih i izloženih u prostoru bivše tvornice Rikard Benčić u Rijeci, zgrada H-objekta.

post1

Cjelovečernja pop-up izložba donosi tri različita pristupa i prostorno-vremenska promišljanja odnosa na relaciji grad – ljudi – rad – razonoda koju će preispitivati Tifani Rubi, Željko Bašković te Ivan Šumski. Glazbenu podršku pružit će Pero Despero. Okosnica njihovog umjetničkog rada zasnovana je na usporedbi energija prostora koji je statičan, u kojemu se stvari događaju u drugačijem razdoblju od onog na koje smo navikli u svakodnevnom vremenu te potencijalnim utjecajima na doživljavanje njihovih vrijednosti.

Bite BIG for export

Ivan Šumski

Autori/ce bilježe različite momente gradske svakodnevice, ali ne radi se o dokumentarističkom pristupu, već vizualnom eksperimentu u kojemu se potencijalna energija industrijskog prostora u svojoj cjelovitosti uspoređuje sa spontanošću gradskog života. Zanimljivo je primijetiti kako će se “Preklapanja” izložiti upravo u objektu Benčića koji je predviđen za adaptaciju u budući Muzej suvremene umjetnosti u Rijeci.

Tifani Rubi HomelessM

Tifani Rubi

Izložba je prvi od tri evenata u sklopu umjetničko – glazbenog Six Martinis koncepta koji se održava od 19. do 21. ožujka u Rijeci, a čine ga navedena izložba, party elektronske glazbe u klubu Crkva, te Six Martinis Extended Play after na kojima će vrtjeti mladi riječki producenti i DJ artisti Gars, Tikach, Denona, Bellen i di.merkl.

Six Martinis programski je koncept koji otvara i sjedinjuje glazbeni i umjetnički, te scensko-izvedbeni prostor u Rijeci s posebnim naglaskom na toleranciju i razumijevanje, bez isključivosti.

Učitati još
Zatvori