Svjetski sajam umjetnosti u Parizu

Svjetski sajam umjetnosti u Parizu

“La Ville-Lumiere”, tj. Grad svjetlosti uvijek je bio centar kreativnosti, posebno mode i umjetnosti. Ako ste planirali uskoro posjetiti Pariz, Art Paris Art Fair trenutno je jako dobar razlog. Pogotovo za sve ljubitelje suvremene umjetnosti. Posjetitelji će moći vidjeti i kupiti umjetnička djela suvremenih likovnih umjetnika sa svih strana svijeta, no s posebnim naglaskom na umjetnike s područja Dalekog istoka.

Pariz post

Art Paris Aet Fare post1

Ovogodišnji Art Paris Art Fair održat će se od 26. do 29. ožujka na prekrasnoj lokaciji Grand Palais. Sedamnaesto izdanje sajma dovodi 145 galerija iz 20 zemalja, prvi put uključujući Maroko, Rumunjsku, Tursku i Singapur te ih okuplja na četiri dana u jednom od najraskošnijih zdanja koje inače ugošćuje najznačajnije kulturne i modne događaje.

Art Paris Art Fare post2

Direktorica ovogodišnjeg Art Paris-a je Iola Lanzi, kustosica, istraživačica i specijalist za jugoistočnu Aziju. Osam singapurskih galerija, Art Plural Gallery, Chan Hampe Galleries, Element Art Space, iPreciation, STPI, Sundaram Tagore Gallery i Yeo Workshop, predstavit će tamošnju suvremenu umjetničku produkciju.

Art Paris Art Fare naslovna

Naglasak na Singapuru kao zemlji partneru je stavljen i s razgovorom, diskusijom “Singapur i jugoistočna Azija: umjetnost i institucije danas” koji će se održati u 26. ožujka. Tom prigodom će singapurski umjetnik Hua kuan Sai napraviti monumentalnu instalaciju naslovljenu “Ling Ting No2” (“Slušanje”). Instalacija će se projicirati na pročelje Grand Palaisa.

Procjenjuje se da će ovogodišnji Art Paris Art Fair posjetiti 58 000 posjetitelja, posebno zbog video projekcija na pročelju svake večeri tijekom trajanja sajma. S velikim brojem događaja, prikazivanja, promocija knjiga, razgovora, diskusija, sve obojano internacionalnim karakterom, Art Paris Art Fair svjetski je sajam suvremene umjetnosti više nego ikada i savršena isprika za produženi viked u Gradu Svjetlosti.

Cijena ulaznice za sajam kreće se od 12 do 22 EUR, dok je cijena kataloga 15EUR, sve dodatne informacije možete saznati na web stranici sajma artparis.fr.

Foto: artparis.fr

Učitati još
Zatvori