Što čitati ako ste voljeli Big Little Lies?

Što čitati ako ste voljeli
Big Little Lies?

‘Big Little Lies’ je bila jedna od najgledanijih serija ovog proljeća, a ako još niste, posebno ponukani serijom, pročitali istoimeni bestseler, krajnje je vrijeme da to učinite. Ljetni odmor je idealna prilika. Za sve one koji su knjigu ‘progutali’, a i seriju pogledali, donosimo prijedloge knjiga koje su žanrom, temom, no i atmosferom na tragu ovog ovog hita spisateljice Liane Moriarty.

‘The Husband’s Secret’, Liane Moriarty

Naravno, prva dva naslova koja donosimo od iste su autorice. Nakon ‘Big Little Lies’ jednostavno se zapitate što je još Liane Moriarty napisala i želite sve odmah pročitati. Prvi roman na našem popisu je ‘The Husband’s Secret’ koji je Liane objavila 2013. godine. Radnja je smještena u Sidney, u Australiju i donosi priču o tri žene čiji se životi neočekivano isprepletu nakon što jedna otkrije razarajuću tajnu. Roman je dospio na listu bestselera časopisa The New York Times i USA Today.

housband's 1

‘Truly Madly Guilty’, Liane Moriarty

Sljedeće djelo objavila je 2016. godine, odmah nakon ‘Big Little Lies’. Roman donosi priču o Sam i Clementine, uobičajenog, no jako zaposlenog bračnog para koji pokušavaju balansirati posao i obitelj. Nakon jednog prijateljskog roštilja dogodi se preokret u njihovom odnosu i napetost vodi cijelu priču do kraja. Odmah nakon izdavanja ove knjige, objavljena je vijest o postavljanju ove priče na filmsko platno, naravno u produkciji Reese Witherspoon i Nicole Kidman.

truly post 1

 

‘Into The Water’, Paula Hawkins

Knjiga Djevojka u vlaku (‘The Girl on the Train’) objavljena je 2015., a do 2016. kada je ekranizirana u hit film bila je jedan od najvećih bestsellera u godini i doslovno letjela s polica. Čak i ako je niste čitali, filmsku varijantu s fantastičnom Emily Blunt u glavnoj ulozi sigurno ste gledali. ‘Into The Water’ ili kod nas prevedena U vodu je napeti psihološki triler o neuhvatljivosti istine i obitelji koja se raspada zbog tajni. Samohranu majku pronađu mrtvu u rijeci koja teče kroz gradić. Ranije tog ljeta, osjetljiva tinejdžerica dočekala je istu sudbinu. Njih dvije nisu prve žene koje su umrle u tim tamnim vodama, ali njihove smrti uznemirile su rijeku i njezinu povijest i iskopale davno potopljene tajne.

Iza utopljenice ostala je usamljena petnaestogodišnja kći. Bez oca i majke, i sad bez ijednog prijatelja, našla se na skrbi majčine sestre, neznanke koja ju plaši i koju su dovukli na mjesto iz kojeg je namjerno pobjegla – mjesto za koje se zaklela da se u njega nikad neće vratiti. Jednako napetim stilom i pronicavim razumijevanjem ljudskih nagona, kojima je očarala milijune čitatelja diljem svijeta svojim senzacionalnim prvijencem Djevojka u vlaku, Paula Hawkins donosi novo, uzbudljivo, duboko intrigantno štivo o varljivosti osjećaja i sjećanja, kao i o razornom utjecaju prošlosti na sadašnjost.

krimić14

Djevojka u vlaku (‘The Girl on the Train’), Paula Hawkins

Kada smo ju već spomenuli, nikako ne smijemo smetnuti s uma odličnu knjigu, triler roman Djevojka u vlaku. Ovaj vrhunski napeti triler Paule Hawkins, koji je prema prodajnim brojkama u svijetu zasjenio čak i Da Vincijev kod i roman Nestala, te je u 3 mjeseca od izlaska prodan u gotovo 2 milijuna primjeraka. Impresivne su ovo činjenice, da i ne znate o čemu se radi, dovoljno intrigantne da posegnete za knjigom i saznate zašto i kako je zaludila sve svoje čitatelje i obožavatelje.

djevojka u vlaku post

‘Small Great Things’, Jodi Picoult

Također bestseler s The New York Times liste, ova knjiga donosi kompleksne likove i karaktere te snažnu moralnu dilemu koja će čitatelje navesti da preispituju sve što su do sada znali, no i uzimali zdravo za gotovo – sve svoje privilegije, rasu, svakodnevni život… Da ne otkrivamo mnogo, ako knjigu i ne možete pronaći kod domaćih izdavača, mnogo primjeraka vas čeka na Amazonu.

small great things

Foto: Instagram, Screenshot

 

 

 

Učitati još
Zatvori