Počinje Špancirfest, ovo nemojte propustiti

Počinje Špancirfest, ovo
nemojte propustiti

Kao i do sada, Špancirfest – jedan od najvećih festivala u Hrvatskoj, donosi zvučna imena u svom glazbenom dijelu programa.

špancirfest post 2

Osnovna ideja festivala jest da tijekom 10 festivalskih dana svi gosti, posjetitelji, postanu dio jedne zajednice koja zajedno stvara slobodu izražavanja. Špancirfest okuplja profesionalce, amatere, samouke umjetnike iz svih krajeva svijeta te objedinjuje glazbenike, kazališta, ulične zabavljače, vizualne umjetnike i sl. Tako i u glazbenom dijelu programa možete uživati na koncertima domaćih, regionalnih, no i svjetskih glazbenih zvijezdi.

Varazdin stari grad post 1
Varazdin, stari grad

Izdvojili smo za vas 10 koncerata koje nikako ne smijete propustiti na festivalu. No, za cijeli popis glazbenih izvođača svakako posjetite spancirfest.com.

Nouvelle Vague
Nouvelle Vague

Sutra, u petak, 21. kolovoza, moći ćete poslušati dugo očekivane koncerte Nouvelle Vague i Mando Diao, dok je subota, 22. kolovoza rezervirana za domaće, regionalne glazbene snage – Rundek Cargo Trio i Bajagu & Instruktore.

Nakon njih u nedjelju slijede Jonathan – bend koji je u samo godinu dana postojanja imao koncert u Velikom pogonu zagrebačke Tvornice. Zanimljivost je i ta što je bend Jonathan održao prvi koncert prije nego im je ijedna pjesma bila objavljena u javnosti!

Jonathan album Bliss nslovna
Jonathan

U nedjelju nemojte propustiti i Parov Stelar, pionira electro swinga. Na koncertu ćemo imati priliku čuti i najnoviji album koji je izašao krajem travnja ove godine.

Bend La Fanfare en Pétard nastupili su na Špancirfestu prije par godina i svakako su ostavili utisak sa svojim energičnim scenskim nastupom. Vraćaju se u četvrtak, 27. kolovoza te će tu večer obilježiti svojim hip hop, reggae i energičnim elektro zvukom. Subotu će okupirati glazbeni ‘mega car’ – Rambo Amadeus s Dječacima i Edom Maajkom.

la fanfare en petard post 1
La Fanfare en Pétard

Nakon uspješnih koncerata u Zagrebu, Šibeniku i na Dubrovačkim ljetnim igrama nedjeljni glazbeni program otvara sarajevska glazbenica svjetske reputacije, Amira Medunjanin, nastavljaju Detour i Gogol Bordello, dok Dubioza Kolektiv zatvara Špancirfest na  pozornici Stari grad s početkom u 22:45 sati.

Tijekom vašeg boravka na festivalu svakako zavirite u Lavru (Gajeva 17), Elephant (Graberje 2), Rogoz (šetalište Vatroslava Jagića) i Medinu Škrinju na piće i druženje s prijateljima.

Foto: Facebook, Instagram

Učitati još
Zatvori