Slovenski mladi umjetnici izlažu u Rijeci

Slovenski mladi umjetnici izlažu u Rijeci

U galeriji Kortil u Rijeci možete pogledati zanimljivu izložbu ‘Common Space’ gostujućih umjetnika iz Kino Šiška u Ljubljane. Izložba predstavlja devetero mladih umjetnica i umjetnika koji su u prostoru Kioska, Kino Šiška u sezoni 2014./2015. prikazali radove koji trenutačno obilježavaju tokove slovenske suvremene umjetnosti mlađe generacije.

Image00016

Naslov izložbe reflektira različite poglede, iskustva, životne stilove i identitete mladih umjetnica/ka, istovremeno se nadovezujući na koncept zajedničkog društvenog prostora, kojeg predstavlja Slovenija, kao i utjecaj njene umjetničke scene na pojedinke/ce čija će djela biti predstavljena.

Image00003

Devetero raznovrsnih autora odlučilo je izvorno i individualno progovoriti o temi kroz vlastito iskustvo studentske razmijene, života u inozemstvu, rada i djelovanja u domaćim uvjetima produkcije umjetnosti i kulture … prikazujući intimne trenutke s prijateljima i obitelji, preplećući urbani prostor s pejzažima ruralnoga doma, kritizirajući društvenu svakodnevicu.’

Image00006

Ova međunarodna suradnja nudi mladim slovenskim kreatorima dragocjena iskustva i vidljivost u internacionalnom umjetničkom prostoru i poziciju da prepoznaju sličnosti u naizgled, tuđem prostoru. Riječkim umjetnicama/cima i publici pružit će se mogućnost pogleda u suvremenu umjetničku produkciju mlađe generacije, umrežavajući se s vršnjacima prijateljskog grada, ali i mogućnostima za nastavak suradnje.

Image00013

Izložba se može pogledati do 5. prosinca radnim danom od 10 do 13 sati, 17 do 20 sati i subotom od 10 do 13 sati. U sklopu izložbe kreirat će se fanzin koji će biti službeni katalog. Ulaz u galeriju je besplatan i otvoren svim zainteresiranima. Stručna vodstva organiziraju se kroz postav za grupe i pojedince uz prethodnu najavu na mail galerijaKortil@rijeka.hr.

Image00015

Image00064

Image00065

Image00072

Učitati još
Zatvori