Hrana kao inspiracija u umjetnosti

Hrana kao inspiracija u umjetnosti

Danas vam predstavljamo američku fotografkinju Brittany Wright koja pokušava naučiti kuhati, kako sama kaže – sve i svašta. Uživajući u procesu kuhanja i kombiniranju te eksperimentiranju s okusima, sam proces vidi kao umjetnički izraz i priliku da učini nešto kreativno.

brittany wright post 5

Fotografirajući namirnice i proces pripreme hrane samom procesu kuhanja dala je jednu umjetničku notu jer namirnice, posložene i fotografirane kako ih je Brittany posložila postaju likovni elementi te zamjenjuju ulogu boje i(li) linije u vizualnim, likovnim djelima.

brittani wright post 1

Koristeći jarke boje i geometrijski uravnotežene kompozicije s namirnicama čak stvara na neki način apstraktne prikaze prolaska vremena. Najzornije je to pokazano kod kompozicija složenih od istih namirnica, no u različitom periodu sazrijevanja tako da su veličina, oblik i boja npr. voćke posve različiti i slaganjem jedne do druge pokazuje vremenski slijed njeznog sazrijevanja i svih promjena koje sazrijevanje donosi.

brittany wright post 6

Njezine kulinarske (ne)uspjehe možete pratiti na njezinom blogu posvećenom kuhanju wrightkitchen.vsco.co, dok na njezinoj web stranici wrightkitchen.com možete vidjeti njezin cjelokupni kreativni i umjetnički rad. Komentare i osobniji dojam njezinog rada na društvenim je mrežama Instagram i Facebook.

brittany wright post 4

 

brittany wright post 3

 

brittany wright post 2

 

Foto: Facebook, Instagram

Učitati još
Zatvori