Fantastično realističan mural osvanuo u Rijeci

Fantastično realističan mural
osvanuo u Rijeci

U sklopu Spajalice, programa umjetničkih intervencija u javnom prostoru Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, u grad je stigao street art umjetnik Sebas Velasco iz Billbaa i na jednom zidu u blizini Trsatskih stuba realizirao fascinantan mural. Inspiriran industrijalnom poviješću Rijeke, u svojem je stilu stvorio realističan portret starca koji se rukom na čelu skriva od sunca i kojeg je fotografirao dan prije šećući gradom, pronalazeći motive za svoj rad.

rijeka-sebasvelasco3

rijeka-sebasvelasco4

U pozadini velike kružnice se nalaze noćni motivi grada, među njima i svjetlucavi znak ‘Plodine’, a iznad prve slike smjestila se druga, manja kružnica u kojoj se nazire natpis brodogradilišta 3. maj. Ove odrednice smještaju mural u stvarne gabarite grada u kojem je nastao i prožimaju njegovu prošlost i sadašnjost. Starac tako može predstavljati bilo kojeg lučkog radnika, a korištene boje i način slikanja iznimno su realistični.

rijeka-sebasvelasco6

rijeka-sebasvelasco5

Nakon Sebasa Velasca, u Rijeku u klopu Spajalice stižu i Isaac Cordal, španjolski umjetnik poznat po minijaturnim čovječuljcima koje smješta na stvarna mjesta u gradu te ih zatim fotografira, a za kraj će mu se pridružiti i Lonac. Još se ne zna kakve će umjetnici radove predstaviti, no prema dosadašnjem portfoliju nema sumnje da će biti impresivni.

Isaac Cordal

Isaac Cordal

Lonac

Lonac

Foto: Instagram, Sebas Velasco Facebook

Učitati još
Zatvori