Sve o novom filmu Zrinka Ogreste

Sve o novom filmu Zrinka Ogreste

S_one_strane_1 slider

Novi film Zrinka Ogreste, ‘S one strane’, prije nekoliko dana prikazan je na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu na kojemu je 20. veljače i nagrađen posebnim priznanjem žirija mreže europskih art-kina Europa Cinemas. Od 10. ožujka film dolazi u hrvatska kina te se očekuje izvrstan odjek i kod domaće publike, onakav kakav je ostvario i kod berlinske publike i inozemnih kritičara.

Film ‘S one strane’ napeta je triler-drama, nastala prema intrigantnom scenariju Mate Matišića i Zrinka Ogreste, a prati patronažnu sestru Vesnu koja se s djecom prije 20 godina preselila u Zagreb, bježeći od događaja koji su im gotovo uništili život. Međutim, jedan telefonski poziv promijenit će sve i na površinu će isplivati tajna koju je Vesna godinama čuvala.

S one strane_plakat filma post

Zahvaljujući razrađenim karakterima i upečatljivim glumačkim ostvarenjima, ‘S one strane’ zaokuplja pozornost i budi interes te vješto prenosi emocije kod gledatelja. Glavne uloge tumače Ksenija Marinković i Lazar Ristovski, dok se u ostalima pojavljuju Tihana Lazović, Robert Budak, Toni Šestan, Tena Jeić Gajski, Vinko Kraljević, Marija Tadić, Alen Liverić i drugi. O posljednjoj njezinoj glavnoj ulozi, filmu, no i sposobnosti transformacije u različite karaktere, likove, razgovarali smo s Ksenijom Marinković, istaknutom hrvatskom glumicom.

Jedna ste od najzaposlenijih hrvatskih glumica na filmu, televiziji, no i kazalištu. Do sada ste ostvarili preko 40 filmskih uloga, no bez obzira na veliku količinu različitih likova koje ste glumili, nikakav zamor posla se ne osjeti gledajući Vaše izvedbe, naprotiv, svaki lik je iznimno plastičan, stvaran i svjež. Postoji li neki poseban način na koji pristupate svojim likovima…?

Postoji samo način na koji postupam uopće prema svom poslu, još kao studentica shvatila sam da je ovo posao koji zaista želim raditi i da pri tome svaki put u svakoj ulozi moram pokušati dati najbolje od sebe. Da se samo na takav način mogu realizirati.

Zrinko Ogresta, sa snimanja

Zrinko Ogresta

Upravo je Vaš posljednji film, film Zrinka Ogreste ‘S one strane’ prikazan na Berlinskom filmskom festivalu, kakvi su dojmovi reakcija s festivala, vjerujemo da je samo prikazivanje filma u programu uzbudljivo samo po sebi…

Dojmovi su izuzetno pozitivni, festival je ogroman i rado bih jednom bila tamo cijelo vrijeme festivala i pogledala sve što se nudi. Publika je vrlo, vrlo toplo primila film i bilo nam je drago, kao ekipi, da smo uspješno prenijeli ono što smo htjeli reći. Sve kritike bile su pozitivne, a dobili smo i priznanje.
Nakon svake projekcije filma imali smo razgovor s publikom, pa smo se i na tim razgovorima uvjerili da ih se film tiče i da nakon gledanja filma još dugo razmišljaju o njemu.

'S one strane', scena iz filma

U filmu ‘S one strane’ glumite glavnu žensku ulogu, no tijekom 2015. glumili ste četiri drugačije glavne ženske filmske uloge – sposobni ste glumiti uloge bez obzira na njihovu karakterizaciju – jeste li ikad htjeli na neki način specijalizirati se za određenu vrstu uloge?

Ono što sam još od mladih dana htjela bilo je – biti glumica koju ne svrstavaju ni u koji ‘fah’. Željela sam se okušati u svemu, mislim da je to za glumce čak ljekovito, nakon neke ozbiljne uloge zaigrati u komediji dolazilo bi mi često kao čisto olakšanje. Biti glumica za mene oduvijek je značilo da mogu glumiti sve žanrove.

'S one strane', scena iz filma

‘S one strane’ zbog žanrovskih trilerovskih elemenata glasi kao netipičan film Zrinka Ogreste, jeste li i Vi njega tako doživjeli?

Da, jesam, mislim da je za to zaslužna suradnja s Matom Matišićem, spoj njih dvojice rezultirao je fantastičnim scenarijem.

'S one strane', scena iz filma

Učitati još
Zatvori