Zagrebačka premijera filma o kontroverznom fotografu

Zagrebačka premijera filma o
kontroverznom fotografu

Kultni fotograf Robert Mapplethorpe preminuo je prije 27 godina, no još dan danas njegove fotografije izazivaju polemike u društvu. Kronologija života i rada ekscentričnog američkog umjetnika koji se proslavio fotografirajući kontroverznu i pomalo šokantnu stranu New Yorka, objedino je film hvaljenih redateljia Fentona Baileyja i Randyja Barbatoa – ‘Mapplethorpe: Look at the Pictures’.

Hrvatska premijera ovog dinamičnog i pomalo šokantnog dokumentarca održati će se u subotu 17. rujna u renoviranom prostoru Kulturno informativnog centra u Preradovićevoj ulici u Zagrebu čije nas svečano otvaranje čeka u listopadu.

debbie

‘Mapplethorpe: Pogledajte slike’ donosi portret privlačnog mladog fotografa proganjajuće strasti te detaljan opis tadašnjeg njujorškog društva koje je, iza Robertova fotoaparata, izravno utjecalo na ono što se događalo ispred njega. Redatelji Bailey i Barbato dotakli su se svih aspekta Mapplethorpeova života i rada: od zaigranog djeteta iz katoličke obitelji i prvih crteža vjerske tematike preko velike ljubavi Patti Smith i porno kolaža, do homoseksualnosti, provokativne fotografije u središtu s muškim spolovilom te, na kraju, Robertove smrti.

Glas Roberta Mapplethorpea vodi nas kroz 108 minuta filma zajedno s izjavama njegovih prijatelja, ljubavnika i obitelji. Svatko se prisjeća svojeg vremena provedenim s fotografom koji je svijetu ostavio oko 120000 radova, stvarajući time cjelovit uvid u neobičan život još neobičnijeg umjetnika.

andy

Termine projekcija i cijenu ulaznica moćžete saznati na Facebook stranici.

Foto: Screenshot, mapplethorpe.org

Učitati još
Zatvori