Što ovoga ljeta donosi Pula Film Festival

Što ovoga ljeta donosi Pula Film Festival

pula film festival slider

Najstariji hrvatski filmski festival, s tradicijom od 1954. godine – Pula Film Festival – i ove će se godine održati u prekrasnom ambijentu Pulske Arene. Ove godine, od 9. do 16. srpnja filmska publika moći će u konkurenciji pogledati 16 dugometražnih (7 u natjecateljskom dijelu, 3 izvan konkurencije, 6 manjinske koprodukcije) i 18 kratkometražnih (17 većinskih i 1 manjinska koprodukcija) igranih filmova koji će činiti Hrvatski program. Odabrano je i 16 dugometražnih međunarodnih filmova (11 natjecateljskih i 5 izvan konkurencije).

Izdvojili bismo ovogodišnje hitove Narodni heroj Ljiljan Vidić, Zvizdan te dokumentarni film Nenada Puhovskog Generacija’68, a od stranih filmova van konkurencije publika će moći pogledati komediju Istjerivači duhova 3 te Dan nezavisnosti: Nova prijetnja. Za detaljan, stvarno bogat program posjetite pulafilmfestival.hr.

Pored aktualnih hrvatskih i međunarodnih filmskih naslova na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu moći će se pogledati i najbolji filmovi iz recentne hrvatske povijesti, naime članovi filmskih strukovnih udruga (Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Hrvatska udruga filmskih snimatelja, Hrvatska udruga producenata, Hrvatsko društvo filmskih djelatnika i Hrvatsko društvo filmskih kritičara) birali su pet najboljih filmova u posljednjih 25 godina neovisnosti. Tražilo se pet važnih komada, a pronašlo sedam veličanstvenih (zbog jednakog broja bodova).

Izvan konkurencije će se prikazati 5 filmova, dok se međunarodni program osim natjecateljskog i nenatjecateljskog programa, sastoji još i od programa za mlade Dizalica i programa za djecu Pulica. Ovogodišnji bogati program i odličan izbor filmova neće nikoga ostaviti ravnodušnim, a koji će filmovi odnijeti nagradu ostaje nam da vidimo do završetka festivala.

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori