Knjiga koju želimo u svojoj biblioteci

Knjiga koju želimo u svojoj biblioteci

Ivana Brlić Mažuranić jedna je od najvećih hrvatskih književnica te zauzima posebno mjesto u dječjoj književnosti sa svojim ‘Pričama iz davnine’.  Virtuozna je pripovjedačica, često nazivana hrvatskim Andersenom, u zadnje vrijeme i hrvatskim Tolkienom – posebno zbog njezinog fantastičnog prikaza svijeta mitologija.

mazuranic slider

Svojom originalnošću i svježinom stoji rame uz rame sa svjetskim velikanima dječje književnosti, čak i suvremenima – iako je prvo izdanje bilo 1916. godine. Prva izdanja oslikala je Cvijeta Job te se taj njezin rad smatran najboljim u njezinom bogatom stvaralaštvu.

Lutonjica Toporko i devet župančića post

Lutonjica Toporko i devet župančića

‘Priče iz davnine’ stalno golicaju maštu mnogih kreativaca, dizajnera i umjetnika… Vedran Klemens je jedan od njih. Vedran je mladi hrvatski ilustrator koji je zaslužan za fantastične ilustracije najnovijeg izdanja ovih vječnih priča i pripala mu je čast da ilustracijama ovog izdanja obilježi i 100. godišnjicu tog prvog, kultnog izdanja.

Kako je Potjeh tražio istinu post

Kako je Potjeh tražio istinu

Knjiga se u izdanju Školske knjige može kupiti na izložbeno-prodajnome mjestu najvećeg književnog sajma Interliber, a nakon sajma i u svim bolje opremljenim knjižarama. Kako su ilustracije nastajale te što još magično stvara Vedran Klemens možete pogledati na behance.net.

Jagor post

Jagor

Bratac Jaglenac i sestrica Rutvica post

Bratac Jaglenac i sestrica Rutvica

Regoč post

Regoč

Ribar Palunko i njegova žena post

Ribar Palunko i njegova žena

Sunce Djever i Neva Nevičica post

Sunce Djever i Neva Nevičica

Šuma Striborova post

Šuma Striborova

 Foto: Behance

Učitati još
Zatvori